ВМРК

Неділя, 05 Травня 2024, 15:29:33

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


          Гомосексуальність лише частково пов'язана з генетичною схильністю.
          Британські вчені провели дослідження, яке показало, що серед власників так званого "гей-гена" ймовірність стати гомосексуалістами є лише у 40%.
          На думку дослідників, в основному причиною гомосексуалізму є соціальні фактори.
          Проте вчені не залишають спроб створити тест, що дасть змогу встановити схильність дітей до гомосексуальності.
          Нагадаємо, нещодавно вчені Оксфордського університету (University of Oxford, США), що вивчили так званий "комплекс Наполеона", дійшли висновку низькорослі люди не довіряють іншим і більш схильні до па ... Читати далі »
Переглядів: 261 | Додав: Muhaulyk | Дата: 17 Лютого 2014 | Коментарі (0)

            Палеонтологи виявили на сході Китаю останки іхтіозавра, який загинув під час пологів і виношування дитинчат у своїй утробі, чий поважний вік – 248 мільйонів років – робить його найдавнішою живородною рептилією світу, йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature.
            "Ці рештки свідчать на користь того, що живонародження серед рептилій з'явилося на Землі до їхнього переходу до життя в водах океанів", – заявив Ресуке Мотані з університету Каліфорнії в Девісі (США). Мотані та його колеги проводили розкопки на території провінції Анхой, де залягають породи пізнього Тріасу і початку Юрського періоду, що сформувалися на дні морів, що існували на місці сучасної Східної Азії під час мезозойської ери.
             Вчених цікавили залишки іхтіозаврів – одних з перших морських рептилій, що перейшли до перебування у водах світового океану і освоїли живонар ... Читати далі »
Переглядів: 302 | Додав: Muhaulyk | Дата: 17 Лютого 2014 | Коментарі (0)

         Якість матраца вирішує багато чого, з точки зору здоров'я людини. Ще у 2011 році було проведено опитування, що показало: для 92% респондентів зручний матрац важливий для міцного сну. А хороший сон пов'язаний з підтриманням нормального ваги, гарною роботою пам'яті й довгим життям.
         Дослідження 2009 року, що залучило 59 здорових чоловіків і жінок, доводить це. Спочатку люди спали 28 ночей на своєму звичайному матраці, а потім ще 28 ночей – на новому матраці середньої жорсткості. Потім потрібно було оцінити рівень стресу (симптоми: занепокоєння, стрибкоподібний хід думок, нервозність, дратівливість, головні болі, тремтіння). Новий матрац дозволяв знизити показники стресу завдяки підвищенню якості сну та зменшенню болю.
          Універсального визначення м'якості або жорс ... Читати далі »
Переглядів: 272 | Додав: Muhaulyk | Дата: 13 Лютого 2014 | Коментарі (0)

         Вироблення опіоїдів в мозку змушує чоловіків більше уваги приділяти красивим жінкам, йдеться в статті, опублікованій в журналі Molecular Psychiatry.
          Вченим відомо, що вигляд привабливих людей активізує "систему заохочення" в лімбічній системі мозку, яка відповідає за відчуття задоволення, так само, як і інші стимули, наприклад, смачна їжа, секс чи наркотики. Ключову роль у роботі цієї системи відіграють опіоїдні рецептори. У гризунів стимулювання або придушення активності цих рецепторів не тільки змінює апетит тварин до їжі або сексу, але і впливає на перевагу певних видів їжі або статевих партнерів.
          Siri Лекнес (Siri Leknes) з університету Осло (Норвегія) та її колеги досліджували, як бере участь опіоїдна система чоловіків у сприйнятті красивих жіночих обл ... Читати далі »
Переглядів: 230 | Додав: Muhaulyk | Дата: 13 Лютого 2014 | Коментарі (0)

          Біологічно активна добавка (БАД) з великим вмістом антиоксидантів та інших натуральних компонентів здатна збільшити швидкість, з якою мозок літніх людей обробляє інформацію, стверджують індійські вчені. Дослідники з Університету Південної Флориди (США) створили БАД з екстрактів чорниці і зеленого чаю в поєднанні з вітаміном D3 і амінокислотами, включаючи карнозин.
           Експериментальну добавку (робоча назва NT-020) протестували на 105 здорових людях 65-85 років. Через два місяці були зафіксовані позитивні зміни у двох показниках швидкості когнітивної обробки інформації. У контрольній групі це не відбувалося. При віковому зниження показників когнітивних здібностей саме швидкість обробки інформації падає на самому початку. А швидкість важлива для пам'яті й вербальних навичок.
Переглядів: 286 | Додав: Muhaulyk | Дата: 13 Лютого 2014 | Коментарі (0)

          Фахівці з Інституту біологічних досліджень (штат Каліфорнія, США) оголосили прості продукти, які можуть виявитися корисними для мозку. Вони можуть призупинити процеси, які призводять безпосередньо до порушення пам'яті, хвороби Альцгеймера, інших серйозних порушень.
          Результати експериментів продемонстрували певну речовину, що зупиняє порушення в пам'яті, а ще сприяє навчанню навичкам, а саме – флавонол фітезин. Експерти вважають, що для отримання фітезину у відповідних кількостях, необхідно їсти більше сирих фруктів і овочів, де він є. Найбільше цієї речовини є в огірках і полуниці.
          Флавонол фізетин був протестований. Його вводили щодня лабораторним тваринам. Зрештою, з'єднання зупиняло не тільки зниження якості пам'яті, але також допомагало впоратися з пит ... Читати далі »
Переглядів: 263 | Додав: Muhaulyk | Дата: 11 Лютого 2014 | Коментарі (0)

           Вчені знайшли в британському місті Хапісберг на березі Північного моря сліди предків людини віком 800 тисяч років, йдеться в блозі куратора Британського музею Ніколаса Аштона (Nicholas Ashton).
           Аштон і його колеги вперше виявили ці сліди в травні 2013 року, тепер вони представили свої результати до публікації в журналі PLoS One. У своєму блозі Аштон пояснює, що над берегом, де були знайдені сліди, маячіють виступи з піску і глини. Море інтенсивно розмиває їх в останні 10 років, тому вони відступають, оголюючи древні породи віком 800 тисяч років, які також будуть скоро змиті морем. Тоді в травні відлив забрав пісок з берега, оголивши породи, в яких вчені побачили довгасті западини, схожі на сліди.
           "Я здогадуюся, що багато хто поставиться ( ... Читати далі »
Переглядів: 217 | Додав: Muhaulyk | Дата: 11 Лютого 2014 | Коментарі (0)

          Астрономи з Австралійського національного університету виявили новий небесний об'єкт, який, як вони стверджують, є найдавнішою зіркою у Всесвіті. Вік цієї зірки складає близько 13,6 млрд років, і вона розташована за астрономічними мірками відносно недалеко від Землі – приблизно в 6 тис. світлових років.
          Як повідомив в інтерв'ю телекомпанії ABC керівник групи астрономів Стефан Келлер, "зірки першого покоління, утворилися після Великого вибуху, мали гігантські розміри, але були вкрай нестійкими й існували досить короткий період часу".
          "Нам вдалося виявити зірку другого покоління. Ми були невимовно здивовані, коли зробили це відкриття, оскільки ймовірність знайти таку зірку становить один до 60 млн. Вважаю, що виявити зірки старше нашої просто неможливо", – р ... Читати далі »
Переглядів: 273 | Додав: Muhaulyk | Дата: 11 Лютого 2014 | Коментарі (0)

         Спосіб життя і навколишнє середовище впливають на активність генів у ДНК, що, зокрема, визначає нашу чутливість до болю, йдеться в статті в журналі Nature Communications.
         "Ми знаємо, що такі стреси, як дієта, куріння, вживання алкоголю і вплив забруднень в навколишньому середовищі впливають на гени, але ми не знали, чи діють вони на гени чутливості до болю", – пояснив керівник групи вчених Тім Спектор (Tim Spector) з Королівського коледжу в Лондоні (Велика Британія), чиї слова наводить видання NewScientist.
          Тім Спектор і його колеги провели серед сотень генетично ідентичних близнюків стандартний тест на чутливість до болю, перевіряючи, до якої температури вони переносять нагрівання шкіри променем лазера. З них відібрали 25 пар, близнюки в яких найсильніше ро ... Читати далі »
Переглядів: 265 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Лютого 2014 | Коментарі (0)

         Фермери, торговці, будівельники та водії перебувають у групі підвищеного ризику розвитку раку, встановив Інститут медичних досліджень Гаррі Перкінса і Університет Західної Австралії. Прийнято вважати, що рак шкіри часто виявляють у людей, що зловживають сонячними ваннами або солярієм. Але, насправді, в небезпеці знаходиться той, хто не по своїй волі перебуває на сонці.
          У цілому більше третини працівників чоловічої статі і 8% працівників жіночої статі в Австралії піддаються впливу сонячного випромінювання. Хоча 95% працівників, що взяли участь в дослідженні, використовували сонцезахисний крем, рівень захисту від УФ-випромінювання сильно відрізнявся. І в реальності менше 9% отримували повний захист від УФ.
          Також опромінення загрожувало чоловікам з областей з ... Читати далі »
Переглядів: 299 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Лютого 2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 44 45 »

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0