ВМРК

Субота, 20 Квітня 2024, 13:47:11

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


          Фахівці запевняють, що голодування всього лише раз на місяць чинить величезний позитивний ефект на організм людини. Доведено, що у тих, хто регулярно утримується від їжі, на 40% зменшується ризик захворювання серцево-судинної системи.
          Також медики зазначили, що завдяки голодуванню астматики можуть значно скоротити кількість нападів. Вчені впевнені, що стрес, який організм отримує під час короткострокового утримання від їжі, не тільки позитивно позначається на імунній системі людини, але і сприяє зменшенню розвитку ракових новоутворень.
          Експерти підкреслюють, що не обов'язково цілий день катувати себе голодом, достатньо всього лише відмовитися від вечері, або пропустити будь-який прийом їжі протягом доби. Головне при цьому не забувати про необхідному будь-я ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Березня 2014 | Коментарі (0)

        Згідно з новими даними, мед, який вже показав обнадійливі результати в загоєнні ран, може також стати перспективним засобом у боротьбі з розвитком антибіотикостійкості бактерій. Результати дослідження будуть представлені на 247-х зборах найбільшого в світі наукового товариства American Chemical Society (ACS), що пройдуть в Далласі (США).
        Антибіотикорезистентність розвивається в ході адаптації бактерій до антибіотиків, які пригнічують ріст мікроорганізмів. При адаптації бактерії стають несприйнятливими до дії антибіотика, що робить їх небезпечними, а організм людини – беззахисним перед інфекціями, що викликаються ними. У зв'язку з цим структури охорони здоров'я закликають скоротити надмірне використання антибіотичних препаратів і шукають шляхи для контролю і зниження антибіотикостійкості бактерій.
Переглядів: 477 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Березня 2014 | Коментарі (0)

         Навіть нормальний індекс маси тіла (ІМТ) не може гарантувати відсутність проблем зі здоров'ям. Як встановили фахівці, якщо у людини великий об'єм талії, то ризик респіраторних проблем, хвороб серця і раку все одно підвищений. Вчені проаналізували дані понад 600 тис. осіб зі всього світу.
         Нове дослідження провели вчені з Клініки Майо (США). Вони з'ясували, що індекс маси тіла не завжди відображає реальну картину здоров'я людини. Як відомо, світове медичне співтовариство орієнтується на розмір талії, великий обсяг якої пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку захворювань дихальної, серцево-судинної систем і раку.
         У ході дослідження було доведено, що кожні 5 зайвих см у талії у чоловіків ризик передчасної смерті збільшується на 7%, а у жінок – на 9%. Чоловіки з ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Muhaulyk | Дата: 19 Березня 2014 | Коментарі (0)

         Вживання кави зменшує можливість розвитку цукрового діабету другого типу, перешкоджаючи виникненню в організмі резистентних до інсуліну клітин, вважають вчені США.
         Вже в минулому деякі популярні дослідження показували кореляцію між споживанням кави і кількісним зниженням випадків захворювання на діабет, але останні дані, опубліковані в Американському журналі клінічного харчування (The American Journal of Clinical Nutrition), показують, що навіть розчинна кава володіє всіма корисними властивостями для придушення можливого виникнення діабету.
         "Кава містить безліч біологічно активних сполук, вплив яких на людину ще не до кінця вивчено. Вчені вважають, що магній і антиоксиданти у каві можуть впливати на сприйняття глюкози нашим організмом. Підводячи підсумки бага ... Читати далі »
Переглядів: 292 | Додав: Muhaulyk | Дата: 19 Березня 2014 | Коментарі (0)

        Дослідження японських учених показали, що ранній підйом шкідливий для серця. Медики виявили зв'язок між ранніми підйомами і підвищеним ризиком інфаркту і гіпертонії. У зоні ризику – люди-"жайворонки".
        Дослідники вивчили дані близько 4 тисяч осіб у віці 23-90 років. У результаті було встановлено, що учасники, які зазвичай рано вставали, частіше вдавалися до медичної допомоги за ознаками інфаркту.
        Як зрозуміло з висновку дослідників, люди, яких рано з ліжка піднімає необхідність зайнятися фізичними вправами або піти на роботу, більше схильні до розвитку серцевих недуг, ніж ті, хто віддає перевагу сну.
        Примітно, що висновки японських вчених підтвердили й американські експерти з Пенсільванії (США). За їх да ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: Muhaulyk | Дата: 19 Березня 2014 | Коментарі (0)

        Вчені оголосили про отримання нового переконливого доказу інфляційної моделі Великого вибуху, в результаті якого виник наш Всесвіт.
        Астрономам вперше вдалося зафіксувати сигнал, залишений у мікрохвильовому випромінюванні блискавичним розширенням простору, яке відбулося в перші миті після Великого вибуху.
        Цей сигнал має форму своєрідного зсуву в реліктовому випромінюванні Всесвіту.
        Отримані результати підлягають ретельній перевірці, проте вже зараз мало хто сумнівається в тому, що за таке відкриття, якщо воно підтвердиться, буде присуджена Нобелівська премія.
        "Це яскраве досягнення, – заявив професор Марк Каміонковськи з університ ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: Muhaulyk | Дата: 19 Березня 2014 | Коментарі (0)

         Розквіт імперії Чингісхана у XIII столітті можливо частково пояснюється кліматичними змінами, що відбулися тоді, вважають вчені.
         Американські дослідники, які вивчали річні кільця стародавніх дерев у Монголії з'ясували, що піднесення Чингісхана збіглося за часом із найбільш м'якою і вологою погодою за більш ніж тисячу років. У подібних умовах трава росла дуже швидко, забезпечуючи кормом бойових скакунів монголів.
         Чингісхану вдалося об'єднати монгольські племена в єдине військо, яке зуміло завоювати значні території в Азії та Європі. Його імперія простягалася на багато тисяч кілометрів, вкриваючи нинішні Китай, Північну і Південну Корею, Росію, Східну Європу, Індію та Південно-Східну Азію.
      &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 292 | Додав: Muhaulyk | Дата: 19 Березня 2014 | Коментарі (0)

        Планета Меркурій зменшується в розмірі більш, ніж удвічі швидше, ніж раніше припускали експерти. Про це свідчать дослідження вчених, опубліковані в міжнародному журналі Nature Geoscience.
        Фахівці вивчили дані про планету, зібрані експертами Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору, у тому числі за допомогою міжпланетних зондів Messenger і Mariner 10. Це дозволило скласти детальну карту Меркурія. На основі аналізу геологічних та тектонічних особливостей найближчої до Сонця планети було встановлено, що її діаметр за останні 4 млрд років скоротився приблизно на 14 км через охолодження її величезного металевого ядра. Раніше вважалося, що діаметр Меркурія, що становить, за останніми оцінками близько 4880 км, зменшився лише на 4-7 км.
        Вчені планую ... Читати далі »
Переглядів: 288 | Додав: Muhaulyk | Дата: 19 Березня 2014 | Коментарі (0)

         Інтелектуально розвинені люди більше довіряють іншим, згідно з дослідженням Оксфордського університету (Британія), пише Business Standard. Можливо, їм краще вдається оцінити характер іншого. Таким чином, інтелектуально розвинені люди зав'язують стосунки з тим, хто їх навряд чи зрадить.
        Також не виключено, що розумні люди краще оцінюють ситуацію, розпізнаючи потенційно небезпечні моменти. Треба сказати, це підтверджують раніше проведені дослідження, присвячені рівням інтелектуального розвитку й довірі. Попередні дослідження проводилося в європейських країнах. Останнє – на базі даних з США.
        Зроблені висновки важливі, оскільки соціальна довіра пов'язана з успіхом у різних сферах, включаючи систему соціального забезпечення та фінансовий сектор. Також доведено: люди, які став ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: Muhaulyk | Дата: 14 Березня 2014 | Коментарі (0)

        На глибині сотень кілометрів під землею води міститься стільки ж, скільки у світовому океані, щоправда, у вигляді гідроксильних груп у складі мінералу рінгвудита, йдеться в статті в журналі Nature.
        Спостереження за поширенням сейсмічних хвиль при землетрусах показують, що їх швидкість різко змінюється на межі верхньої та нижньої мантії Землі на глибині 410-660 кілометрів. Вчені припустили, що це відбувається через зміни, яких зазнає на великій глибині структура мінералу олівіну, що становить більшу частину верхньої мантії. Цю форму олівіну назвали рінгвудитом. Досі ніхто не бачив рінгвудит, отриманий із земної мантії, оскільки глибина, на якій він повинен залягати, занадто велика для видобутку зразків.
       Грем Пірсон (Graham Pearson) з Альбертського університету в Едмонтоні (Канад ... Читати далі »
Переглядів: 250 | Додав: Muhaulyk | Дата: 14 Березня 2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 44 45 »

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0