ВМРК

П`ятниця, 26 Квітня 2024, 17:28:09

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


     Два астрономи, Жорж Мейне з Женевської обсерваторії і Матьє Гунель з Французького національного музею природної історії, опублікували в останньому номері журналу Astronomy&Astrophysics повідомлення про те, що їм удалося вирахувати предків Сонця. 
     Як відомо, зірки народжуються в газопилових хмарах, всі "метали" в яких з'являються після вибуху померлих зірок. У світі зірок "дитина" завжди народжується після того, як помре її "батько", і єдине, що переходить у спадок – це метали, елементи важчі за гелій. По ним учені і з'ясували, що сталося 4,6 мільярда років тому в туманності, розташованій приблизно в ста світлових роках від нас. 
     "Металами-помічниками" стали ізотопи алюміній-26 і залізо-60, виявлені у хондрулах. Хондрули є твердими сферичними піщинками діаметром декілька мм. Вони зустрічаються у вигляді вкраплень в багатьох метеоритах і вважаються найменшими і найдавнішими твердими тілами Сонячної системи. В ... Читати далі »
Переглядів: 2788 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

      Учені довели, що додавання в пластик двовимірних кристалів нітриду бору робить цей матеріал непроникним для газів, що можна використовувати при виробництві пивних пляшок. Коротко про роботу повідомляє сайт Університету в Дубліні (Ірландія). 
      Розробка заснована на нещодавньому дослідженні цієї ж групи, що було опубліковане в журналі Scіence. У статті вчені виклали спосіб виробництва двовимірних кристалів методом ексфоліації – розшарування анізотропного матеріалу з утворенням тонких плівок і пластівців. Завдяки використанню цього методу, авторам удалося одержати одношарові кристали сульфідів, селенідів і теллуридів молібдену, вольфраму, ніобію, а також нітрид бору. 
      Двовимірні пластівці дослідники змішували з полімерами й одержували гібридні дисперсії. При цьому, за словами авторів, змінювалися властивості полімерів – зокрема, сильно падала їхня проникність для кисню й вуглекислого газу. 
  &nb ... Читати далі »

Переглядів: 2756 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

     Додавання в раціон йогурту без збільшення загального числа калорій може допомогти в боротьбі з гіпертонією, установили вчені зі США, результати дослідження яких були представлені на науковій конференції Американської кардіологічної асоціації.  
     Дослідження показало, що ті люди, які довгий час вживали йогурти, менше страждають від підвищення артеріального тиску й у середньому мають більш низькі показники систолічного кров'яного тиску у порівнянні з тими, у кого в раціоні йогурту не було. 
     Систолічний тиск – це верхній показник при вимірюванні кров'яного тиску. Він показує швидкість проходження крові по судинах у результаті серцебиття. 
      У ході 15-річного дослідження вчені спостерігали за більш ніж 2000 добровольцями, що не мали в анамнезі гіпертонії на момент початку експерименту. Кожний з учасників тричі за дослідження відповідав на питання про вживання в їжу йогуртів. 
&n ... Читати далі »

Переглядів: 2861 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

      Учені з Університета Маккуорі (Австралія) перевірили, чи пов'язаний поганий нюх з високим рівнем психопатичних тенденцій у 79 повнолітніх випробовуваних без кримінального минулого.    
       Учені оцінили нюхові здібності учасників, а також чутливість їх нюхової системи. Крім того, був виміряний рівень психопатичності піддослідних за чотирма показниками: маніпулювання, грубість, ексцентричність способу життя і кримінальні схильності. Фахівці відзначили і те, наскільки респонденти зважають на почуття інших осіб. 
      Виявилося, що учасникам з найяскравіше вираженими психопатичними рисами складніше ідентифікувати запахи і робити відмінності між ароматами, навіть якщо вони нюхають осмислено. Це означає, що у осіб з психопатичними схильностями області мозку, контролюючі нюхові процеси, дійсно працюють не так, як потрібно. 
      Таким чином, порушення нюху може служити маркером розладі ... Читати далі »

Переглядів: 2813 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

     Астрономи виявили найбільш віддалену з відомих на цей час галактик. Стаття вчених з'явилася в журналі Nature, а її короткий виклад наводиться на сайті Університету Джона Хопкінса (США), співробітники якого брали участь у роботі.                                                                                                  Об'єктом дослідження виступала галактика MACS 1149-JD. Аналіз її випромінювання дозволив не лише виявити в ньому межу Лаймана, але і побачити, що за час подорожі випромінювання від цієї галактики до Землі ця межа зрушилася в інфрачервону область (так званий червоний зсув, пов'язаний з розширенням простору). Оцінка віку дозволила встановити, що червоний зсув галактики z=9,6, що складає приблизно 13,1 міл ... Читати далі »

Переглядів: 2800 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

     Ні для кого не секрет, що для того, щоб отримати високий результат на ЗНО необхідно добре знати предмет, з якого проходиш тестування, а щоб добре знати предмет - треба вчитися. Проте не слід ототожнювати поняття "вчитися" з поняттям "знати". Це нерівнозначні за змістом слова - можна багато вчити і нічого не знати і навпаки, багато знати і порівняно мало вчити. Наголошую на словах "порівняно мало", а не просто "мало".

    Таким чином, щоб добре скласти ЗНО треба бути добре підготовленим. Щоб бути добре підготовленим - треба добре розуміти, від чого залежить процес підготовки і методи її проведення. Отже, успіх Вашої підготовки залежить впершу чергу від Вашого ставлення до неї, від формату проведення підготовки і прийомів роботи над вивченням матеріалів. Розпочнемо із зарозумілого обороту "формат підготовки".

 Формат підготовки


Підготовка до ЗНО відбувається у трьох форматах: робота у школі, самопідготовка і робота з репетиторо ... Читати далі »
Переглядів: 2841 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

Люди, що включають до раціону харчування багато продуктів, багатих на магній, на зразок зелених овочів, горіхів чи бобів, більшою мірою захищені від інсультів, згідно міжнародному дослідженню близько 250 тис. осіб.

За словами керівника дослідження Сузанни Ларссон, професора Каролінського інституту (Karolinska Institute, Швеція), вживання магнію обернено пропорціонально пов'язане з ризиком ішемічного інсульту. Цей висновок вдалося зробити після аналізу даних про раціон і стан здоров'я жителів США, Європи та Азії протягом 11,5 років. Приблизно 6500 з них за цей час потрапили до лікарні з інсультом.

Згідно підрахункам учених, кожні додаткові 100 міліграм магнію на день знижували ризик ішемічного інсульту на 9%. Тим часом, фахівці підкреслюють: йдеться лише про магній в продуктах, а не про біологічно активні добавки.

Добова потреба в магнії складає близько 400 міліграм для чоловіків і 300 міліграм - для жінок. У вагітних жінок потреба зростає до 450 міліграм в серед ... Читати далі »
Переглядів: 2814 | Додав: Muhaulyk | Дата: 22 Вересня 2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 43 44 45

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0