17:16:36 Захист від інсульту |
Люди, що включають до раціону харчування багато продуктів, багатих на магній, на зразок зелених овочів, горіхів чи бобів, більшою мірою захищені від інсультів, згідно міжнародному дослідженню близько 250 тис. осіб.
За словами керівника дослідження Сузанни Ларссон, професора Каролінського інституту (Karolinska Institute, Швеція), вживання магнію обернено пропорціонально пов'язане з ризиком ішемічного інсульту. Цей висновок вдалося зробити після аналізу даних про раціон і стан здоров'я жителів США, Європи та Азії протягом 11,5 років. Приблизно 6500 з них за цей час потрапили до лікарні з інсультом.
Згідно підрахункам учених, кожні додаткові 100 міліграм магнію на день знижували ризик ішемічного інсульту на 9%. Тим часом, фахівці підкреслюють: йдеться лише про магній в продуктах, а не про біологічно активні добавки.
Добова потреба в магнії складає близько 400 міліграм для чоловіків і 300 міліграм - для жінок. У вагітних жінок потреба зростає до 450 міліграм в середньому, як збільшується і у пацієнтів з серцево-судинними хворобами, ослабленим імунітетом і депресією.
|
Переглядів: 2832 |
Додав: Muhaulyk
| Рейтинг: 5.0/1 |
|
Меню сайту
Наше опитування
Статистика
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|