ВМРК

Субота, 04 Травня 2024, 12:35:31

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


21:17:19
Чоловіки звертають увагу на красунь через викид опіоїдів у мозку
         Вироблення опіоїдів в мозку змушує чоловіків більше уваги приділяти красивим жінкам, йдеться в статті, опублікованій в журналі Molecular Psychiatry.
          Вченим відомо, що вигляд привабливих людей активізує "систему заохочення" в лімбічній системі мозку, яка відповідає за відчуття задоволення, так само, як і інші стимули, наприклад, смачна їжа, секс чи наркотики. Ключову роль у роботі цієї системи відіграють опіоїдні рецептори. У гризунів стимулювання або придушення активності цих рецепторів не тільки змінює апетит тварин до їжі або сексу, але і впливає на перевагу певних видів їжі або статевих партнерів.
          Siri Лекнес (Siri Leknes) з університету Осло (Норвегія) та її колеги досліджували, як бере участь опіоїдна система чоловіків у сприйнятті красивих жіночих облич. В їх дослідженні брали участь 30 гетеросексуальних добровольців. Кожен з них отримував або 10 мг морфіну, який стимулює опіоїдні рецептори; або 50 мг налтрексону, препарату, що блокує роботу рецепторів; або плацебо.
           Учасники дослідження переглядали жіночі фотопортрети, по 5 секунд кожен, і оцінювали привабливість жінок на знімках. У другому завданні вони також розглядали жіночі обличчя, однак могли керувати часом, який відводився на розглядання кожного знімка. При цьому час, відведений на всі завдання, був фіксованим.
          Учені виявили, що чоловіки, які знаходилися під дією морфіну, оцінювали найбільш привабливі жіночі обличчя помітно вище, ніж інші учасники дослідження, а також витрачали більше часу на розглядання привабливих жінок і менше – на несимпатичних. Дія налтрексону на чоловіків була зворотною.
           Лекнес та її колеги вважають, що роботою опіоїдної системи можна пояснити потяг людини до красивих представників протилежної статі.

 за матеріалами: РИА "Новости"
Переглядів: 230 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0