ВМРК

Понеділок, 29 Квітня 2024, 15:36:52

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


      Американські вчені-астрономи за допомогою космічного телескопа "Хаббл" виявили існування семи нових галактик. 
      За словами фахівців, ці галактики сформувалися через невеликий за науковими мірками час після зародження Всесвіту, вік якого складає порядка 13,7 млрд років. 
      "Ці ранні галактики є щось схоже на будівельні блоки для сучасних галактик", – розповів головний науковий співробітник Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) Джон Грюнсфелд. 
      При цьому, відзначив він, один з цих об'єктів може бути старою галактикою, яку вченим до цих пір не вдавалося відкрити. Вона з'явилася через 380 млн років після зародження Всесвіту, а наймолодша з виявлених галактик – лише через 600 млн років після Великого вибуху. 
      Це відкриття, вважає фахівець з Каліфорнійського технічного університету (США) Річард Елліс, повинне допом ... Читати далі »
Переглядів: 1252 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

       Дослідники стверджують, що на успішність кар'єри людини і швидкість її просування службовими сходами впливає дата народження і найбільше шансів на успіх у тих, хто народився у березні, повідомляє "ScienceMagic.ru". 
       Група науковців під керівництвом Моріса Леві вивчила залежність кар'єрного росту 375 осіб від дати їхнього народження. У період 1992-2009 рр. всі вони працювали генеральними директорами компаній, що входять в число S&P 500 (фондовий індекс, до якого включені 500 американських акціонерних компаній з найвищим рівнем капіталізації). 
       Дослідники отримали такі результати: найбільше директорів народилися навесні. У червні і липні з'явилися на світ 6,13% і 5,87% учасників вибірки відповідно. Частка народжених у квітні становила 10,67%. А найбільше успішних людей, як виявилося, святкують день народження у березні – 12,53%. 
       На думку авторів дослідж ... Читати далі »
Переглядів: 1276 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Група учених з Фінляндії в ході останнього дослідження з'ясувала, що вживання морепродуктів може покращувати настрій. 
      В експерименті взяли участь декілька сотень добровольців, яким було запропоновано регулярне вживання морепродуктів. Виявилось, що вживання таких продуктів здатне підняти настрій за короткий час. 
      Фахівці пояснили, що причина швидкої зміни настрою криється в цілющих властивостях вітаміну В12, який при достатній кількості в організмі активізує вироблення амінокислоти, що піднімає настрій. Велика кількість цього вітаміну міститься також в м'ясі та печінці. Таким чином, підняти собі настрій можна, вживаючи лише смачну їжу, відзначають дослідники.

  за матеріалами: Medikforum.ru
Переглядів: 1248 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Похід в спортзал може мати погані наслідки, оскільки особи, що займаються спортом, не дотримуються правил гігієни, що ставить під удар здоров'я інших, попереджають дослідники. 
      Британська компанія Nuffield Health провела опитування серед 2 тис. осіб. Виявилось, що 74% опитаних були свідками недотримання відповідних правил у тренажерному залі. Наприклад, деякі не витирали з тренажерів піт. Для 22% це, а також необхідність повністю оголюватися в роздягальні, викликало небажання відвідувати заняття. 
      У свою чергу, 18% респондентів повідомили, що ходили в зал, коли хворіли на застуду, страждали від кашлю та чхали. А більше третини не користувалися під час тренувань дезодорантом і не носили шкарпеток. 16% не прали тренувальний одяг між відвіданням. Крім того, близько 50% опитаних зізналися, що, відвідуючи спортзал, їм доводилося користуватися чужими речами, включаючи рушники, пляшки з водою або гігієнічне приладд ... Читати далі »
Переглядів: 1274 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     У США інженери розробили штучне серце принципово нової конструкції, здатне повністю замінити справжнє. При цьому, нове серце є абсолютно новою конструкцією – у нього немає "пульсу". 
     Розробники Метт Франчек і Ральф Меткалф з Університету Х'юстона (США) розробляють нове штучне серце в співпраці з техаським Інститутом досліджень серця. Ідея розробки полягає у повній заміні серця двома електричними турбопомпами, що обертаються. Вони вільно ганятимуть кров, без необхідності традиційного скорочення м'язів. Розробники говорять, що технічно їх штучне серце не відрізняється від справжнього, але принцип його роботи абсолютно інший. 
     Одна помпа несе кров з киснем від легенів до серця (мале коло), а інша – несе кров з киснем по всьому організму (велике коло кровообігу). Перевага такого підходу, за словами творців, у тому, що нове штучне серце може бути легше, менше і набагато надійніше, ніж раніше створені штучні розробки ... Читати далі »
Переглядів: 1266 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     Поза Сонячною системою існує щонайменше сім потенційно заселених планет. Таких висновків дійшли науковці з лабораторії Університету Пуерто-Рико, де ось уже рік працюють над створенням списку потенційно придатних для життя екзопланет. Астрономи скрупульозно звіряють дані про небесні тіла Чумацького Шляху в пошуках аналогів Землі. 
     У пошуках жилих екзопланет (тих, що знаходяться поза межами Сонячної системи) науковці перебрали 900 небесних тіл, і їм доведеться проаналізувати ще більш ніж 2500 претендентів на звання потенційно заселеної планети, зазначає The Telegraph. 
     Однак, в "шорт-лист" внесено лише 27 планет, дані про яких були отримані з телескопа NASA "Кеплер". 
     Аналогів Землі добирають всього за трьома параметрами: кількість енергії, яку отримує планета від найближчої зірки, а також маса і розмір космічного тіла. За цими даними можна побічно судити про присутність на планеті вод ... Читати далі »
Переглядів: 1246 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     Учені з Австралії та Сінгапуру впевнені, що непостійна жіноча поведінка сформувалася в результаті еволюції. Робота дослідників опублікована в журналі European Journal of Personality. 
     Вивчивши популярні стратегії взаємин, учені дійшли висновку, що жінки змінюють гнів на милість і навпаки для того, щоб перевірити почуття потенційного партнера і з'ясувати, чого він вартий. 
     Всього психологи налічили 58 стратегій "жіночих вередувань". Учені попросили респондентів (і чоловіків, і жінок) оцінити ефективність різних способів. Найуспішнішими хитруваннями жінок вважаються:
демонстративна самовпевненість;
сарказм, іронія;
розмови і флірт з іншими чоловіками;
відмова займатися сексом;
постійні посилання на свою зайнятість;
згода зустрітися не раніше, ніж після 2-3 безуспішних спроб запросити на побачення.
      Як уклали дослідники, жінки частіше за чоловіків грають у подібні психологі ... Читати далі »
Переглядів: 2329 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Кожна людина носить у собі близько 400 генетичних мутацій. Принаймні, дві з них безпосередньо пов'язані з ознаками хвороб. Звіт учених опублікований в онлайн-версії American Journal of Human Genetics. 
      Учені вивчили генетичний код 179 здорових людей і порівняли його з каталогом всіх обнародуваних варіантів мутацій, що викликають хвороби. 
      "Тепер ми знаємо, що у здорових людей є багато пошкоджених або повністю дезактивованих білкових ланцюжків, але це не робить помітного впливу на їх здоров'ї", – відзначає один з авторів дослідження, Девід Купер з Кардіффського університету (Велика Британія). 
       Більшість генетичних аномалій не призводять до захворювання, оскільки кожен ген дублюється.

  за матеріалами: Инопресса
Переглядів: 2339 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     Звичайного кашлю можна позбавитися за допомогою шоколаду, стверджують фахівці. З'єднання теобромін, що міститься в какао, знімає гостроту симптомів при гострому та хронічному кашлі, вважають дослідники. 
     З'єднання протестували приблизно на 300 особах з кашлем з 13 державних клінік. Їм призначили теобромін, отриманий з шоколаду. Приймати його слід було двічі на день протягом 14 днів. До кінця експерименту 60% учасників заявили про поліпшення самопочуття. 
     Учені вважають, що щоденне вживання шоколаду здатне допомогти при хронічному кашлі (досить з'їдати по плитці темного шоколаду). Але якщо припинити прийом, симптоми знов дадуть про себе знати. 
     Робота Національного інституту кардіології і пульмонології показала, що теобромін блокує роботу сенсорних нервів. Це позбавляє рефлексу, що виявляється у вигляді кашлю. З'єднання навіть ефективніше за кодеїн.   
      ... Читати далі »
Переглядів: 2364 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Найбільша в Європі група національної меншості – цигани – вийшла з північної Індії 1500 років тому, стверджують генетики. 
      У середні віки вважалося, що цигани (рома) прийшли з Єгипту. Цю казку деякі з них розповідають до цих пір, вважаючи себе нащадками древніх єгиптян. 
      Не дивлячись на розквіт генетики й активне вивчення коріння всіх європейських народів, у тому числі євреїв, до цих пір 11 млн циганів у цілому залишалися осторонь. Виправити помилку вирішили Давид Комас з Інституту еволюційної біології Університету Пумпеу Фабра (Іспанія) та його колеги. 
      Лінгвістичні дослідження і невеликі генетичні дослідження вже дали зрозуміти, що цигани близькі до індусів. Для підтвердження цієї ідеї й виявлення додаткових деталей міграції вчені порівняли сегменти всієї ДНК 13 груп циганів і представників інших народів. Вперше циганський геном піддався розгляду цілком. 
    ... Читати далі »
Переглядів: 2398 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

        Куріння майбутньої матері під час вагітності утричі збільшує ризик розвитку менінгіту у її дитини в подальші роки. Такого висновку дійшли дослідники з Університету Ноттінгему (Велика Британія). 
        Як встановили вчені, якщо майбутня мама палить під час вагітності, то небезпека розвитку важкої хвороби у її дитини в подальші роки зростає утричі. Якщо батьки "обкурюють" маля вдома або на вулиці, то ризик менінгіту збільшується удвічі. 
        Учені з Ноттінгему проаналізували 18 досліджень, автори яких шукали зв'язок між пасивним курінням і менінгітом у дітей. Отримані нові переконливі аргументи на користь того, щоб майбутні батьки відмовлялися від шкідливої звички, здатної зруйнувати не лише їх власне здоров'я, але і життя маляти. Доведено, що згубна дія тютюнового диму на дитину починає позначатися ще в утробі матері. 
        На думку учені, тютюновий дим поступово осла ... Читати далі »
Переглядів: 2242 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Грудня 2012 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0