ВМРК

Понеділок, 29 Квітня 2024, 18:47:26

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


       Несмачно приготована їжа негативно впливає на емоційний стан людини і може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, з'ясували ізраїльські вчені. Це також може спровокувати виникнення депресивних розладів у важкій формі. 
       Особливо до так званої "продуктової депресії" схильні жінки, оскільки вони частіше за чоловіків дотримуються різних монодієт. У зв'язку з цим їх організмам не вистачає певної кількості вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. 
        Раніше американські дієтологи склали перелік продуктів, здатних зіпсувати настрій. До нього увійшли чіпси, шинка, маргарин і солоний арахіс. Чіпси не лише сприяють захворюванням шлунково-кишкового тракту, але і провокують залежність, схожу на наркотичну, і блокують вироблення ендорфінів, або "гормонів радощів", які безпосередньо впливають на наш емоційний стан.

  за матеріалами: Росбалт
Переглядів: 2762 | Додав: Muhaulyk | Дата: 04 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Світло від синьої світлодіодної лампи бадьорить не гірше, ніж кава. Такого висновку дійшла група французьких і шведських учених. 
      Вони провели експеримент за участю водіїв, які працювали в нічну зміну. У однієї групи в кабіні встановили синю світлодіодну лампу, а інших попросили перед поїздкою випити каву – з кофеїном або без кофеїну. 
       Як встановили автори роботи, без допінга водії в середньому 26 разів намагалися виїхати на зустрічну смугу або з'їхати на узбіччя. З кавою число таких спроб падало до 13. Синє світло давало приблизно такий же результат, що і 200 міліграм кофеїну: з синьою лампою водії втрачали пильність у середньому 15 разів за ніч. 
        Правда, 17% добровольців сказали, що синє світло саме по собі чинить їм незручності. Але у цілому такий спосіб підбадьоритися виглядає зручною альтернативою каві. 
        Автори дослідження поя ... Читати далі »
Переглядів: 2369 | Додав: Muhaulyk | Дата: 04 Грудня 2012 | Коментарі (0)

       Дослідники з Єльського і Гарвардського університетів (США) знайшли відповідь на питання, яке до недавнього часу було риторичним. Фахівці змогли розібратися у внутрішній природі людини, і зрозуміти, який початок у людини переважає. 
       Ця думка турбувала філософів впродовж сотень років, але "докопатися до істини" вдалося лише сучасним психологам. Учені провели 5 досліджень за участю 834 добровольців, які проходили тестування. 
       Перед учасниками експерименту стояло непросте завдання. Вони повинні були зробити вибір між власною вигодою і інтересами групи осіб (йшлося про матеріальні цінності). 
        Як виявилось, ті, хто приймав рішення швидко (на роздуми їм треба було менше 10 секунд), частіше виявлялися альтруїстами. Інші ж, хто не квапився з відповіддю, більше зважали на свої особисті інтереси. 
        На думку психологів, за ухвалення ... Читати далі »
Переглядів: 2363 | Додав: Muhaulyk | Дата: 04 Грудня 2012 | Коментарі (0)

       Дослідники з клініки Hospital de Palma (Севілья, Іспанія) провели дослідження з метою виявити взаємозв'язок між синдромом обструктивного апное (захворювання, одним з синдромів якого є хропіння) та онкологічними захворюваннями. 
       У дослідженні, що тривало впродовж чотирьох з половиною років, брали участь більше 5 тис. пацієнтів різного віку і статі. На момент початку спостережень у пацієнтів не було діагностовано онкологічних захворювань. За результатами спостереження ученим удалося виявити наступну закономірність: чим сильніше були синдроми апное, тим частіше у пацієнтів діагностувалися різні злоякісні пухлини. 
       Наявність апное сну підвищувала ризик розвитку ракових захворювань більш ніж удвічі у порівнянні з тими, у кого не відзначалось зупинок дихання під час нічного сну. Дослідники підкреслюють, що закономірність дійсна для чоловіків молодше 65 років.

 за матеріалами: Здоровье ... Читати далі »

Переглядів: 2354 | Додав: Muhaulyk | Дата: 04 Грудня 2012 | Коментарі (0)

       Полярна зірка знаходиться ближче до Землі, ніж вважалося досі. Згідно з останніми дослідженнями, Полярис віддалений від нас не на 434 світлових роки, як раніше вважалося, а на 323 світлових роки.   
       Це невелике, але важливе з наукової точки зору відкриття здійснила група європейських, канадських та американських вчених. За їх словами, точніші відомості про відстань до Полярної зірки дадуть змогу точніше визначати багато інших космічних відстаней, оскільки вони є похідними від неї.  
        У нинішню епоху Полярна знаходиться менш ніж у 1° від Північного полюса світу і тому майже нерухома при добовому обертанні зоряного неба. Вона дуже зручна для орієнтування – напрям на неї практично збігається з напрямом на північ, а висота над горизонтом дорівнює географічній широті місця спостереження. 
        Полярна є найяскравішою та найближчою до Землі пульсуючою змінною з ... Читати далі »
Переглядів: 2469 | Додав: Muhaulyk | Дата: 04 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Учені з Університету Генуї (Італія) розробили технологію електронної мікроскопії, яка дозволила вперше роздивитися витки на ДНК. Робота опублікована в журналі Nanoletters, а її короткий зміст наводить New Scientist. 
     Для отримання зображення вченим довелося створити абсолютно нову підкладку, на якій фіксувалася нуклеїнова кислота. На ній були мікроскопічні опори, між якими була натягнута нитка ДНК, при цьому під молекулою в підкладці пророблявся отвір для електронних променів. 
     У результаті, ученим вдалося отримати зображення, на якому чітко видно борозенки A-форми ДНК. 
     Товщина молекули на зображенні не відповідає дійсності. Можливо, це пов'язано з тим, що в роботі використані не одиночні молекули, а тяжі з шести нуклеїнових кислот. Неможливість працювати з одиночною ДНК автори пояснюють недостатньою чутливістю матриць, які фотографують електрони. Через це за час потрібної експозиц ... Читати далі »
Переглядів: 2362 | Додав: Muhaulyk | Дата: 04 Грудня 2012 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0