ВМРК

Понеділок, 29 Квітня 2024, 19:33:13

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


     Американський психолог Томас Гілович разом зі своєю дослідницькою групою з Корнелльського університету (США) з'ясував, що саме принесе людині щастя. Вчені дійшли висновку, що хороші враження нам потрібніші, ніж покупки і матеріальні цінності. Доповідь дослідників на цю тему була опублікована в Journal of Personality and Social Psychologies, повідомляє німецька газета Frankfurter Rundschau. 
     Учені провели дослід, учасники якого повинні були розповісти, які покупки вони робили останнім часом і що за відчуття були з ними пов'язані. "Піддослідні" могли називати не лише предмети, але й події на зразок походу в театр. Результати опитування показали, що позитивні враження і новий досвід від поїздок, концертів або, наприклад, танцювальних курсів приносять людям більше щастя, ніж матеріальні придбання. 
     Крім того, з'ясувалося, що радісні емоції роблять помітно більший вплив на особистість людини, ніж покупки, нехай наві ... Читати далі »
Переглядів: 2357 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     Деякі крупні ЗМІ Молдавії та Румунії, у тому числі центральне румунське телебачення, повідомили про незвичайну знахідку в старовинній церкві XV століття, яка підтверджує кінець світу 21 грудня 2012 року, повідомляє ТСН (телеканал 1+1). 
     Як повідомляє новинне агентство News Brasov, у румунському місті Брашові в каплиці православної церкви Святого Миколая, побудованої в 1495 році, виявлені фрески зі сценами "кінця світу". 
     Всього було виявлено 14 фресок, де зображені сцени апокаліпсису. Особливу увагу румунських учених привернули фрески, які мають вражаючу схожість із кадрами сучасних документальних фільмів про пророкування на 2012 рік, що описують потужні сонячні спалахи зі зрушенням магнітних полюсів Землі. 
     За словами місцевого священика Василя Олтяну, точний час створення цих фресок невідомий. У будь-якому випадку, на його думку, вони не могли бути зроблені пізнішими за 1737 рік, о ... Читати далі »
Переглядів: 2354 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     Гігантський астероїд Таутатіс, що нагадує формою арахіс, пролетить поряд із Землею 12 грудня. Китайський зонд "Чан'е-2" побуває на "побаченні" з астероїдом Таутатіс 13 грудня, йдеться на сайті НАСА. 
     Астероїд Таутатіс (4179 Toutatis або 1989 AC) – небесне тіло довгастої форми і розміром 5,4 кілометра. Він був відкритий у січні 1989 року французьким астрономом Крістіаном Полласом (Christian Pollas). Таутатіс входить до групи потенційно небезпечних астероїдів, проте до 2196 року він не буде підходити до Землі ближче ніж на 0,0198 астрономічної одиниці – 2,96 мільйона кілометрів. 
     12 грудня о 06:40 за Грінвичем Таутатіс пролетить повз Землю на відстані в 0,046 астрономічної одиниці (6,93 мільйона кілометрів, або в 18 разів далі за Місяць). Через день китайський апарат "Чан'е-2" пролетить на відстані в декілька сотень кілометрів від астероїда, що дозволить йому зробити знімки з роздільчою здатністю в десятки метрів ... Читати далі »
Переглядів: 2359 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     У Національному музеї Японії був представлений 4-метровий бойовий робот Kuratas. Роботом зацікавилися вже більше 3 тис. покупців. Бойову машину можна замовити в одному з 16 кольорів, повідомляє supreme2.ru. 
     Вартість цього робота складає більше 1 млн доларів, а вага – 4 тонни. Він може бути оснащений ракетною пусковою установкою та іншими системами озброєння. 
     Kuratas створений японськими винахідниками Когоро Курата і Ватару Йосідзакі, повідомляє www.i-mash.ru. Управління бойовим роботом може здійснюватися за допомогою пульта дистанційного управління, або оператором, що знаходиться в спеціальній кабіні. Сама система управління бойовим роботом включає функцію автоматичного захоплення мети – Kuratas може утримувати мішень на прицілі, навіть якщо вона рухається. 
     Робот має ручний кулемет за 70 тис. доларів і карбоновий щит за 75 тис. Є в наявності також ракетна установка, яка здатна стр ... Читати далі »
Переглядів: 2350 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

    "Осфестівал" ("Австралійське свято") – таку назву отримав новий сорт ананасів, який вивели австралійські селекціонери. 
     Як розповів один з учасників цього проекту, учений-агроном зі штату Квінсленд Гарт Сеневські, для виведення нових сортів плодових рослин в Австралії зазвичай потрібно близько 10 років. Наразі новий ананас "знаходиться на остаточній стадії виробництва" – над його розведенням вже працює одна з агрофірм Квінсленда. Як очікується, через два роки він надійде у продаж. 
     За припущенням Сеневські, "Осфестівал" "очікує тріумф" і він обов'язково припаде до душі австралійцям, оскільки це "дуже солодкий, соковитий і зі зниженою кислотністю плід". У той же час агроном зізнався, що, приступаючи до роботи, квінслендські селекціонери не ставили перед собою мету створити ананас неодмінно зі смаком кокосового горіха, а просто "хотіли вивести солодкий, ароматний плід". Таким чином вдалий кінцевий результат у австралій ... Читати далі »
Переглядів: 2381 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

     Учені стверджують, що тривале вживання аспірину сприяє зменшенню ризику розвитку раку печінки, а також знижує ризик смерті від хронічних захворювань печінки. 
      Учені із США впродовж 12 років проводили дослідження за участю більш ніж 300 тисяч жінок і чоловіків у віці від 50 до 71 року. Вони з'ясували, у тих, хто приймав аспірин не рідше за раз на місяць, рак печінки розвивався на 49% рідше, а смертність від хронічних хвороб печінки зменшувалася на 50%. 
      Дослідники стверджують, що при довгостроковому прийомі аспірину запобігає розвитку деяких видів онкозахворювань. Але поки що він не є профілактичним засобом проти раку. Ці ліки небезпечні для шлунку. Існує ризик виникнення внутрішніх кровотеч у шлунково-кишковому тракті. За наявності проблем з печінкою, аспірином зловживати також не варто. 
       Учені акцентують увагу на тому, що кращою профілактикою хвороб печінки і раку є здорови ... Читати далі »
Переглядів: 2339 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Фахівці з NASA розсіяли чутки про те, що наприкінці 2012 року можлива космічна катастрофа. Багато видань припустили кінець світу 21 грудня 2012 року, але експерти Національного управління США з повітроплавання та дослідження космічного простору НАСА заявили, що нічого подібного землянам поки що не загрожує. 
       Учені пояснюють, що подібні чутки були викликані неправильною інтерпретацією календаря майя. 
       "Якщо кінець світу і станеться одного дня, навряд чи ми дізнаємося про нього заздалегідь. Швидше за все, він станеться непередбачувано й швидко, – заявили представники NASA. – Хоча, звичайно, все залежить від того, яка це буде катастрофа і чим вона буде спровокована. Якщо винуватцем буде величезний астероїд, можливо, ми знатимемо про це заздалегідь". 
        "Якби планета Нібіру або якась інша планета Х летіли б назустріч із Землею, астрономи давно вже їх помітили, але їх ... Читати далі »
Переглядів: 2365 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Співробітники жіночої лікарні Брігхем у Бостоні (США) спільно з ученими з Гарвардської медичної школи під керівництвом Хізер Еліассен вивчили 3 тис. 55 історій пацієнток з раком грудей і 3 тис. 956 історій здорових жінок (контрольна група). 
      Фахівці встановили у більше 3 тис. хворих на рак статистично значимий зв'язок між рівнем каротиноїдів (природні органічні пігменти) у крові і ризиком розвитку раку молочної залози. Ця тенденція особливо явно спостерігалася при основних типах раку молочної залози (ER-). Вживання низької дози пігментів підвищує вірогідність виникнення цієї форми захворювання. 
       "Отримані результати свідчать про те, що каротиноїди є одним з чинників ризику, що піддаються регуляції, для пухлини з несприятливим прогнозом. Дієта з високим вмістом овочів та фруктів, багатих на пігменти, корисна для здоров'я, у першу чергу вона дозволяє знизити ризик раку молочної залози", – коментують авто ... Читати далі »
Переглядів: 2331 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Співробітники жіночої лікарні Брігхем у Бостоні (США) спільно з ученими з Гарвардської медичної школи під керівництвом Хізер Еліассен вивчили 3 тис. 55 історій пацієнток з раком грудей і 3 тис. 956 історій здорових жінок (контрольна група). 
      Фахівці встановили у більше 3 тис. хворих на рак статистично значимий зв'язок між рівнем каротиноїдів (природні органічні пігменти) у крові і ризиком розвитку раку молочної залози. Ця тенденція особливо явно спостерігалася при основних типах раку молочної залози (ER-). Вживання низької дози пігментів підвищує вірогідність виникнення цієї форми захворювання. 
       "Отримані результати свідчать про те, що каротиноїди є одним з чинників ризику, що піддаються регуляції, для пухлини з несприятливим прогнозом. Дієта з високим вмістом овочів та фруктів, багатих на пігменти, корисна для здоров'я, у першу чергу вона дозволяє знизити ризик раку молочної залози", – коментують авто ... Читати далі »
Переглядів: 2375 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

      Лауреатом Британської книжкової премії було названо бестселер Е.Л.Джеймс "50 відтінків сірого". Спірний роман, що знаходиться на межі між еротикою і порнографією, був нагороджений у номінації "Популярна література". 
      У номінації "Біографія" кращою була названа Клер Болдінг. Телеведуча з автобіографічною книгою "Мої тварини й остання сім'я" обійшла таких визнаних літераторів, як Салман Рушді і Девід Мітчелл. 
       Спеціальним призом "за літературні досягнення" нагороджений відомий шотландський детективний автор Іен Ренкін. Серед переможців інших номінацій – Хіларі Мантел, автор історичних романів, двічі нагороджена Букеровською премією. 
       Самі організатори називають Британську книжкову премію "літературним Оскаром". 
       Журнал Times включив Е.Л.Джеймс в сотню найвпливовіших людей світу. У планах письменниці тепер роман про привидів і про русал ... Читати далі »
Переглядів: 2353 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

       В Арктиці в період з жовтня 2011 року до серпня 2012 року розтанула рекордна з 1979 року кількість снігу, йдеться в доповіді Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США. При цьому температура повітря в Арктиці не була аномально високою, наголошується в дослідженні. 
       На думку вчених, ці процеси обумовлені глобальним потеплінням клімату. 
       "Ми отримали докази того, що Арктика систематично і різко міняється. Це процеси носять систематичний характер, і зміни впливають один на одного", – заявив один з авторів доповіді і науковий консультант управління науково-дослідних робіт ВМС США Мартін Джеффріс. 
        На його думку, зміни можуть бути необоротними. Швидке танення льодів робить регіон Арктики ще більш вразливим, отримуючи більшу кількість сонячних променів. 
        "На морі тануть шари снігу і льоду, ми втрачаємо я ... Читати далі »
Переглядів: 2367 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

       Дані нового дослідження, опубліковані в останньому номері журналу Molecular Psychiatry, свідчать про існування 200 генів, експресія яких змінюється у осіб з психозами. Ця наукова робота, що демонструє нові дані про біологічні основи шизофренії, може дати перший крок у розвитку пресимптоматичних діагностичних тестів з використанням профілю експресії генів у осіб з групи ризику. 
       Шизофренія пов'язана з несприятливими перинатальними діями. У ході цього дослідження вперше були виявлені значні зміни експресії генів імунних і запальних реакцій у осіб з шизофренією, серед яких – реакції вродженої імунної відповіді, гострої реакції запалення і відповіді на пошкодження, які, як передбачається, пов'язані з дією різних ушкоджувальних ефектів в перинатальній стадії. 
        Результати цього експерименту, здійсненого групою учених декількох іспанських науково-дослідних центрів за участю більше 400 добровольці ... Читати далі »
Переглядів: 2371 | Додав: Muhaulyk | Дата: 09 Грудня 2012 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0