16:05:31 Яскраві овочі та фрукти допомагають у боротьбі з раком |
Співробітники жіночої лікарні Брігхем у Бостоні (США) спільно з ученими з Гарвардської медичної школи під керівництвом Хізер Еліассен вивчили 3 тис. 55 історій пацієнток з раком грудей і 3 тис. 956 історій здорових жінок (контрольна група). Фахівці встановили у більше 3 тис. хворих на рак статистично значимий зв'язок між рівнем каротиноїдів (природні органічні пігменти) у крові і ризиком розвитку раку молочної залози. Ця тенденція особливо явно спостерігалася при основних типах раку молочної залози (ER-). Вживання низької дози пігментів підвищує вірогідність виникнення цієї форми захворювання. "Отримані результати свідчать про те, що каротиноїди є одним з чинників ризику, що піддаються регуляції, для пухлини з несприятливим прогнозом. Дієта з високим вмістом овочів та фруктів, багатих на пігменти, корисна для здоров'я, у першу чергу вона дозволяє знизити ризик раку молочної залози", – коментують автори. Дослідження учених опубліковане в Journal of the National Cancer Institute.
за матеріалами: РБК
|
Переглядів: 2352 |
Додав: Muhaulyk
| Рейтинг: 5.0/1 |
|
Меню сайту
Наше опитування
Статистика
Онлайн всього: 6 Гостей: 6 Користувачів: 0
|