ВМРК

Вівторок, 07 Травня 2024, 19:48:43

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


       Дослідники з Державного центру контролю за хворобами провінції Цянсу (Китай) довели, що часник удвічі зменшує ризик розвитку раку легенів. При цьому неважливо є людина курцем чи ні. 
      Під час експерименту учені опитали 1,5 тисяч хворих на рак пацієнтів, і 4,5 тисяч здорових людей. У добровольців запитували про їх раціон харчування, шкідливі звички і режим дня. У результаті виявилось, що ті, хто хоча б двічі на тиждень їв часник, на 44% рідше хворіли на рак легенів. При цьому навіть, якщо випробовувані палили, ефект все одно був присутній у 30% випадків. 
     Втім, учені поки що не встановили, чи залишаються в часнику корисні властивості після термічної обробки та інших видів приготування. 
     Раніше вчені довели, що часник здатний замінити пігулки при головному болю.

 за матеріалами: Федерал Пост
Переглядів: 263 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

      Хронічне недосипання дійсно сприяє розвитку ожиріння, оскільки брак сну пригнічує роботу тієї частини мозку, яка управляє апетитом, а також підсилює активність центрів задоволення, заявляють медики в статті в журналі Nature Communications. 
      За статистикою Всесвітної організації охорони здоров'я (ВООЗ), понад 10% населення індустріально розвинених країн страждає від безсоння. Брак сну може стати причиною неочікуваних психічних ефектів: галюцинацій, втрати пам'яті, відірваності від реальності. Медики називають поганий сон шляхом до інсультів, ожиріння і гіпертонії. У лютому 2013 року учені виявили, що їх причиною можуть служити порушення в роботі генів через безсоння. 
      Метью Уолкер і його колеги з університету Каліфорнії в Берклі (США) з'ясували, що брак сну дійсно змушує нас переїдати і викликає ожиріння. Для цього вони простежили за роботою мозку 21 добровольця за допомогою функціональної томографії. Під час ... Читати далі »
Переглядів: 293 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

       Дослідники з Чиказького університету (США) довели, що дельфіни володіють соціальною пам'яттю і пам'ятають один про одного протягом багатьох років. Учені з'ясували, що довготривала пам'ять у дельфінів розвинена краще, ніж у слонів. 
       Повідомляється, що дельфін Бейлі не бачив свою подругу дельфіниху Еліс протягом двадцяти з половиною років, проте навіть через таку тривалу кількість часу, впізнав її сигнали, коли учені Чикаго транслювали їх через динамік. 
       Це дослідження дає привід припускати, що дельфіни володіють найдовшою соціальною пам'яттю серед всіх представників тваринного царства. Для порівняння, пам'ять у мавп не перевищує чотирьох років, а у слонів цей термін може доходити до 10 років.  
       Наступним експериментом дельфінологи хочуть з'ясувати, чи уміють дельфіни візуалізувати своїх родичів, коли чують їх позивний свист. 
      &n ... Читати далі »
Переглядів: 269 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

      Риб’ячий жир сприяє розвитку раку простати, з’ясували науковці. Ця інформація шокувала багатьох, хто вживає його від болю в суглобах. 
      Дослідження, в якому взяли участь понад дві тисячі осіб, засвідчило, що ті люди, у чиїй крові було виявлено найвищий рівень жирної кислоти омега-3, на 71% були більше схильні до розвитку найнебезпечнішої форми раку простати. 
      Йдеться не лише про омега-3 кислоти. За словами доктора Алана Кристала, який очолював дослідження в Онкологічному центрі ім. Фреда Хатчінсона у Сіетлі (США), доказів того, що пігулки вітамінів або мінералів спроможні запобігти захворюванням, не надто багато, за умови, що людина повноцінно харчується. 
      Отже, які з цих добавок корисні й, головне, безпечні? 
                    Мультивітаміни 
  & ... Читати далі »
Переглядів: 241 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

      Якщо людина проводить багато часу на роботі, де до неї ставлять високі вимоги, вона, врешті-решт, матиме депресію. Такого висновку дійшли Такахасі Амагаса і Такео Накаяма з Кіотської школи суспільного здоров'я (Японія). 
      На думку учених, борючись з депресією серед працюючого населення, необхідно враховувати два вищеназвані чинники. 
      Автори дослідження вивчали стресові чинники, пов'язані з роботою 218 японців. Виявилось, що коли людина працює досить багато (як мінімум 60% тижнів) і має велике навантаження, вона часто страждає від депресії. 
      Якщо обидва чинники поєднуються, ризик депресії підвищується в 15 разів. Це доводить повторне опитування добровольців, що проводилось через три роки. Судячи з усього, ризик також підвищується з часом, тобто має накопичувальний ефект.

  за матеріалами: MedDaily
Переглядів: 293 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

       Результати досліджень, проведених епідеміологами з Університету Ексетера (Велика Британія), свідчать про те, що соціально-економічний статус пацієнта можна визначити за складом його крові. Ряд хімічних речовин, виявлених при аналізі крові, характерні для людей з достатком, і зовсім інший набір присутній в крові бідняків. Про це повідомляється в статті в науковому журналі Environmental International. 
      Зокрема, в організмі багатих значно вище рівень хімічних елементів, пов'язаних з регулярним вживанням сонцезахисних кремів, більше ртуті та миш'як, оскільки вони частіше їдять рибу і морепродукти, що накопичують в організмі ці хімічні речовини, а в крові бідних, як правило, виявляють більше кадмію, що утворюється в результаті куріння. 
      Доктор Джесіка Тайрелл, що очолює групу дослідників, стверджує, що її колеги виявили в крові людей не менше 179 хімічних сполук, які можуть служити індикаторами достатку і с ... Читати далі »
Переглядів: 254 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

      Японський телескоп "Субару" вперше зміг розгледіти і отримати знімки найменшої з відомих гігантських екзопланет, "двійника" Юпітера під кодовим ім'ям GJ 504 b у сузір'ї Діви, на відстані в 57 світлових років від Землі, заявляють астрономи в статті, опублікованій в Astrophysical Journal. 
      На цей час ми знаємо про існування майже тисячі екзопланет. Переважне число з цих планет належить до так званих "гарячих нептунів" і "гарячих юпітерів", крупних газових гігантів, розігрітих до високих температур. За останні роки астрономам удалося отримати декілька знімків найбільших і найближчих з них, використовуючи телескопи "Хаббл" і VLT. 
      Масаюкі Куцухара (Masayuki Kuzuhara) з університету Токіо (Японія) і його колеги встановили новий рекорд з мінімальних розмірів планети, отримавши знімки невеликої екзопланети в сузір'ї Діви за допомогою інструментів телескопу "Субару". Ця планета розташована відносно близько до Землі ... Читати далі »
Переглядів: 250 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

        Величезний метеорит, який впав над Челябінської областю у РФ в лютому 2013 року, міг бути лише частиною цілої групи астероїдів, які становлять загрозу для Землі. Таке припущення висунули вчені Карлос і Рауль Фуенте-Маркос з Мадридського університету (Іспанія). Але їх гіпотеза вимагає більш детального розгляду і прямих доказів. 
        Брати Фуенте-Маркос спробували відновити траєкторію падіння челябінського метеорита з допомогою численних комп'ютерних моделей і космічних даних. У результаті досліджень вчених очікувало відкриття – вони виявили близько 20 подібних челябинскому метеориту об'єктів, діаметр яких становить від 5 до 200 метрів. 
         Дослідники вважають, що ці об'єкти – частина якогось уламкового астероїда, що розпався близько 40 тисяч років тому. Руйнування астероїда, за їх словами, могло статися через перепад температур, коли він пролітав повз холодний Марс, а потім – біля розпечен ... Читати далі »
Переглядів: 245 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

     Учені з науково-дослідного інституту Скріппса (США) створили пігулку, яка може замінити похід у спортзал. Стаття учених опублікована в журналі Nature Medicine. 
     Дослідники ввели товстим піддослідним мишам з'єднання SR9009, що спровокувало в їх організмі активацію білка REV-ERB, який відповідає за циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів, тобто, по суті, за "біологічний годинник". У результаті експерименту піддослідні схуднули, а в їх крові зменшився вміст холестерину. Несподівано їх клітини почали використовувати більше кисню. Протягом дня вони витрачали приблизно на 5% більше енергії, ніж інші, навіть якщо вони не виконували жодних фізичних вправ. 
     Учені з дослідницького інституту Скріппса спільно з колегами з інституту Пастера (Франція) вивели спеціальну породу мишей, в організмі яких містилися украй мало мітохондрій, клітинних структур, які допомагають генерувати енергію. Тварини відрізня ... Читати далі »
Переглядів: 226 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

       Учені з науково-дослідного інституту Скріппса (США) створили пігулку, яка може замінити похід у спортзал. Стаття учених опублікована в журналі Nature Medicine. 
      Дослідники ввели товстим піддослідним мишам з'єднання SR9009, що спровокувало в їх організмі активацію білка REV-ERB, який відповідає за циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів, тобто, по суті, за "біологічний годинник". У результаті експерименту піддослідні схуднули, а в їх крові зменшився вміст холестерину. Несподівано їх клітини почали використовувати більше кисню. Протягом дня вони витрачали приблизно на 5% більше енергії, ніж інші, навіть якщо вони не виконували жодних фізичних вправ. 
     Учені з дослідницького інституту Скріппса спільно з колегами з інституту Пастера (Франція) вивели спеціальну породу мишей, в організмі яких містилися украй мало мітохондрій, клітинних структур, які допомагають генерувати енергію. Тварини ... Читати далі »
Переглядів: 248 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

       Учені з науково-дослідного інституту Скріппса (США) створили пігулку, яка може замінити похід у спортзал. Стаття учених опублікована в журналі Nature Medicine. 
      Дослідники ввели товстим піддослідним мишам з'єднання SR9009, що спровокувало в їх організмі активацію білка REV-ERB, який відповідає за циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів, тобто, по суті, за "біологічний годинник". У результаті експерименту піддослідні схуднули, а в їх крові зменшився вміст холестерину. Несподівано їх клітини почали використовувати більше кисню. Протягом дня вони витрачали приблизно на 5% більше енергії, ніж інші, навіть якщо вони не виконували жодних фізичних вправ. 
     Учені з дослідницького інституту Скріппса спільно з колегами з інституту Пастера (Франція) вивели спеціальну породу мишей, в організмі яких містилися украй мало мітохондрій, клітинних структур, які допомагають генерувати енергію. Тварини ... Читати далі »
Переглядів: 249 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

       Учені з науково-дослідного інституту Скріппса (США) створили пігулку, яка може замінити похід у спортзал. Стаття учених опублікована в журналі Nature Medicine. 
      Дослідники ввели товстим піддослідним мишам з'єднання SR9009, що спровокувало в їх організмі активацію білка REV-ERB, який відповідає за циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів, тобто, по суті, за "біологічний годинник". У результаті експерименту піддослідні схуднули, а в їх крові зменшився вміст холестерину. Несподівано їх клітини почали використовувати більше кисню. Протягом дня вони витрачали приблизно на 5% більше енергії, ніж інші, навіть якщо вони не виконували жодних фізичних вправ. 
     Учені з дослідницького інституту Скріппса спільно з колегами з інституту Пастера (Франція) вивели спеціальну породу мишей, в організмі яких містилися украй мало мітохондрій, клітинних структур, які допомагають генерувати енергію. Тварини ... Читати далі »
Переглядів: 290 | Додав: Muhaulyk | Дата: 08 Серпня 2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Якій музиці ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 14

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0