ВМРК

Понеділок, 29 Квітня 2024, 21:10:40

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


          Для збереження здоров'я зубів лікарі радять з'їдати по дві столові ложки меду щодня. Вони вважають, що такий обсяг продукту не тільки не зашкодить фігурі, але принесе загальну користь для здоров'я. Зокрема, поліпшить стан зубної емалі.
         На перший погляд така заява може здатися дивною, оскільки мед є солодким продуктом.
         Однак експерти знайшли в його складі перекис водню, що здатен руйнувати утворення карієсу на зубах і перешкоджати утворенню компонента, завдяки якому бактерії надійно кріпляться до зубів і руйнують їхню поверхню.
         За словами медиків, мед – це натуральний продукт, що є незамінним джерелом речовини, необхідної для нормальної роботи сітківки. Найкращий для зору є липов ... Читати далі »
Переглядів: 280 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Жовтня 2013 | Коментарі (0)

        Дослідники з Канади виявили, що деякі люди генетично схильні до похмурого погляду на життя.
        Це стосується людей, які є носіями зміненого гена ADRA2b. Учені з університету Британської Колумбії (Канада) з'ясували, що варіант цього гену впливає на сприйняття людиною світу, "забарвлюючи" його в похмурі тони. Він змушує сприймати події, особливо негативні, більш яскраво.
       "Це перше дослідження, яке показує, що ця генетична варіація може значно впливати на те, яким бачать світ люди і як вони його сприймають", – розповіла автор дослідження професор Ребекка Тодд.
        Попередні дослідження показали, що варіант гена ADRA2b відіграє важливу роль у виробленні гормону й нейромедіатора норадреналіну (цей гормон бере участь ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Жовтня 2013 | Коментарі (0)

         Учені довели, що заморожені фрукти й овочі містять набагато більше антиоксидантів і вітамінів, ніж свіжі. При цьому вони не тільки набагато корисніші, але й допомагають запобігти раковим захворюванням.
         Секрет успіху таких овочів і фруктів полягає в тому, що їх заморожують відразу ж після збору, тому живильні речовини в них зберігаються краще, ніж у тих, що виставлені на полицях супермаркетів.
         Наприклад, через певний час лежання на полицях звичайні свіжі помідори в середньому втрачають частину вітамінів і мікроелементів, які корисні для людського здоров'я. Зелена квасоля "знецінюється" приблизно на 45%, а морква – на 10%. При цьому основний удар припадає безпосередньо на вітамін С, а він зникає практично із продуктів під час зберігання.
Переглядів: 303 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Жовтня 2013 | Коментарі (0)

        Співробітники Австралійського національного університету більше 4-х років вивчили дані про здоров'я та причини смерті 200 тис. осіб, старших за 45 років. Тільки 8% цих осіб курять і зараз, але близько 30% курили раніше.
        "Усі знають про шкоду паління, але в Австралії дотепер ця теза доводилася даними з університетів інших країн. Це дослідження – перша масштабна й довгострокова австралійська робота в цьому напрямку", – відзначив професор Емілі Бенкс.
         На момент початку експерименту до участі допускалися лише ті, хто не хворів на рак легенів і не переніс інсульт або інфаркт. У результаті виявилося, що біля двох третин всіх померлих курців за цей час померли від захворювань, пов'язаних зі шкідливою звичкою.
      & ... Читати далі »
Переглядів: 247 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Жовтня 2013 | Коментарі (0)

        Учені з Університету Вашингтона у Сіетлі (США) уточнили механізми зменшення апетиту, повідомляється в їхній статті, опублікованої в науковому журналі Nature.
        Зокрема, вченим вдалося виявити нейрони, відповідальні за зменшення апетиту в таких випадках, як отруєння, переїдання або хвороба.
        Учені повідомили, що нейрони були зафіксовані у парабрахіальному ядрі мозку. Простеживши за хімічними реакціями, учені уточнили механізм пригнічення апетиту: мозок дає сигнал на активацію нейронів, які синтезують білок CGPR. У результаті формується відчуття "ситості" і зникає задоволення від процесу їжі.
        За допомогою відкриття групи нейронів, що контролюють апетит у людини, вчені сподіваються знайти й створити нові мето ... Читати далі »
Переглядів: 278 | Додав: Muhaulyk | Дата: 15 Жовтня 2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0