ВМРК

Понеділок, 29 Квітня 2024, 21:51:05

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


17:18:28
Учені: заморожені фрукти й овочі корисніші за свіжі
         Учені довели, що заморожені фрукти й овочі містять набагато більше антиоксидантів і вітамінів, ніж свіжі. При цьому вони не тільки набагато корисніші, але й допомагають запобігти раковим захворюванням.
         Секрет успіху таких овочів і фруктів полягає в тому, що їх заморожують відразу ж після збору, тому живильні речовини в них зберігаються краще, ніж у тих, що виставлені на полицях супермаркетів.
         Наприклад, через певний час лежання на полицях звичайні свіжі помідори в середньому втрачають частину вітамінів і мікроелементів, які корисні для людського здоров'я. Зелена квасоля "знецінюється" приблизно на 45%, а морква – на 10%. При цьому основний удар припадає безпосередньо на вітамін С, а він зникає практично із продуктів під час зберігання.
         При цьому вчені все ж таки роблять акцент, говорячи про те, що фрукти й овочі, щойно зірвані з дерева або з куща, набагато корисніші, ніж заморожені.
         Нагадаємо, раніше вчені заявляли, що овочі й фрукти яскраво-жовтогарячого кольору здатні знизити ризик розвитку раку сечового міхура у жінок. Феномен пояснюється наявністю в таких плодах великої кількості каротиноїдів.

  за матеріалами: Likar.info
Переглядів: 304 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0