ВМРК

Понеділок, 06 Травня 2024, 08:26:57

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


     Звичайна питна вода змушує мозок працювати швидше, з'ясували фахівці з Університету Східного Лондона (Велика Британія).
     Учені працювали з групою волонтерів у складі 34 жінок і чоловіків. Дослідники двічі на день тестували їх інтелектуальні здібності: один раз після вживання солодкого батончика (брикетованого зернового концентрату), а другий – після батончика і пляшки води.
     Випробовувані, які не відчували спраги, продемонстрували однакову швидкість реакції з водою і без, але ті, хто відчував спрагу, прискорилися на 14% після того, як попили.
     Учені вважають, що вода допомогла "звільнитии" ті частини мозку, які були зайняті "інформуванням" тіла про свою спрагу.

 за матеріалами: Инопресса
Переглядів: 242 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

     Вітаміни і мінеральні добавки здатні подарувати енергію, необхідну для психічної діяльності. І це стосується не лише здорових людей, але і осіб, схильних до депресії та тривожності.
     Бонні Каплан, професор Університету Калгарі (Канада), вважає: вітамінні добавки можуть бути альтернативою повноцінним лікам, що зменшують прояв тривожності та депресії. Плюс, вони допоможуть впоратися зі стресом, поліпшити настрій і знизити показники втоми.
     Так, серед 97 осіб з розладами настрою, у людей, чий раціон був максимально насичений вітамінами і мінеральними речовинами, психіка була стабільнішою. До списку корисних речовин входять 5-гідрокситриптофан (5-HTP), вітаміни груп В і D, а також гінкго білоба та омега-3.
     У більшості людей підйом сил відзн ... Читати далі »
Переглядів: 281 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

      Дослідники вважають, що так звані здорові закуски, які сприяють відчуттю ситості, дозволяють людям зменшити об'єм порції при подальшій їжі. Таким чином, можна знизити загальний об'єм споживаних продуктів і тим самим зберегти або скинути вагу, а не набрати зайву. Такий висновок був озвучений на щорічній конференції Інституту харчових технологій у Чикаго (США).
     Зараз виробники продуктів харчування найбільше зацікавлені у створенні їжі, яка при малому об'ємі й відносно низькій калорійності насичуватиме людину, зменшуватиме відчуття голоду і виключатиме шкідливі "перекушування". Така потреба виникла невипадково: закуски між їжею нерідко стають однією з причин набору зайвої ваги. Солодкі батончики, бутерброди з соусами і сиром, газовані напої, чіпси – всі ці перекушування лише підсилюють апетит і змушують з'їдати все більше і більше. Так і розвивається ожиріння.< ... Читати далі »
Переглядів: 244 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

      Австралійські психологи розрахували "трикутник щастя" – три основоположні елементи життя людини, наявність яких допомагає відчути себе щасливим. Це люблячий партнер, дохід, що відповідає 100 тис. доларів, і соціальна активність, яка дає мету в житті.
      А ось такі "дрібниці", як, наприклад, зайва вага, всупереч ранішим дослідженням, не може перешкодити щастю. Про це свідчать дані досліджень фахівців Дікінського університету Мельбурну (Австралія) і, зокрема, професора Роберта Каммінса. Він радить лікарям думати більше про щастя пацієнта в цілому, не фокусуючись лише на високому тиску і рівні холестерину.
      Аналіз 29 досліджень за останніх 12 років показав: виключаючи реально важкі захворювання, стан здоров'я сам по собі не входить в "трикутник щастя". Так, серед осіб з ожирінням 2-го і 3-го ступеня (інд ... Читати далі »
Переглядів: 283 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

      Тривалий "пост" поліпшив склад мікрофлори в кишечнику декількох мишей, що змінило характер обміну речовин в їх організмі й продовжило їм життя на декілька тижнів у порівнянні з гризунами з контрольної групи, з'ясували учені, що опублікували статтю в журналі Nature Communications.
      Вважається, що зниження калорійності дієти на 30-40% може призвести до збільшення тривалості життя. Це неодноразово знаходило підтвердження в багаточисельних експериментах на мишах і щурах. З іншого боку, аналогічні досліди на шимпанзе і макаках показали, що цей ефект може бути відсутнім серед приматів.
      Ліпін Чжао (Liping Zhao) з Шанхайського транспортного університету (Китай) і його колеги розкрили одну з можливих причин цього феномену, простеживши за життям декількох мишей, частина з яких періодично позбавлялася їжі на ... Читати далі »
Переглядів: 277 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

       Співробітники дослідницького інституту Лондона (Велика Британія) довели, що морозиво позбавляє депресії та піднімає настрій.
       За словами вчених, холодні ласощі здатні робити людей щасливими. В ході експерименту вони запропонували добровольцям з'їсти по порції морозива. Далі за допомогою Магнітно-резонансної томографії (МРТ) вони спостерігали за станом їх мозку.
       В результаті виявилось, що морозиво серйозно впливає на зони головного мозку, які відповідають за появу відчуття радості. Особливо цікаво, що для їх активації досить однієї ложки цього продукту.
       Раніше співробітники американської компанія Jeni's Splendid Ice Creams, що займається виготовленням морозива, заявили, що ласощі допомагають в боротьбі з грип ... Читати далі »
Переглядів: 291 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

       Вегетаріанство може бути шкідливим для чоловічого здоров'я. Учені зуміли довести, що соя (на фото), якою частенько замінюють м'ясо, негативно позначається на якості сперми. Саме тому чоловік-вегетаріанець ризикує залишитися бездітним.
       Дослідження показало, що показники якості сперми добровольців, що споживали половину порції сої на добу, були значно гірші ніж у тих, хто не вживав сою. Більш того, найнижчі показники були у тих чоловіків, які страждали на ожиріння.
       Відзначимо, хімічні сполуки, які є в сої, імітують в організмі жіночі статеві гормони – естерогени, що і позначається на якості сперми.

        за матеріалами: Подробности
Переглядів: 237 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

      Гени в клітинах легенів курця частенько починають поводитися "хаотично". Клітини в результаті стають "примітивними", необмежено діляться, і це може призвести до раку, йдеться в статті, опублікованій в журналі Stem Cell.
      "Коли ви викурюєте одну сигарету, клітини легенів втрачають частину закладеної в них генетичної "програми". Вони починають бути схожим на примітивніші клітини. Це не означає, що у вас обов'язково буде рак, але куріння готує грунт для нього", – пояснив провідний автор статті Рональд Крістал (Ronald Crystal) з Корнеллського університету в Нью-Йорку (США).
      У дослідженні Крістала та його колег взяли участь два десятки осіб, що не курять, та 31 курець з імовірно здоровими легенями. Учені оцінили їх стан, порівнявши структуру і зміст клітин, що вистилають поверхню дихальних шляхів. Ці кл ... Читати далі »
Переглядів: 263 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

      Учені виявили, що в буряці та молюсках міститься хімічна речовина, яка при додаванні в протеїновий фітнес коктейль здатна підвищити ефективність фітнес тренувань. Раніше проведені дослідження учених з Університету Естера (Велика Британія) також свідчили про зв'язок бурякового соку з підвищенням ефективності тренувань. Тоді вчені дійшли висновку, що вся справа у високому рівні нітратів, але зараз вчені сподіваються, що головна причина криється у живильній речовині, відомій як бетаїн.
      Учені з коледжу Іттака в Нью-Йорку (США) виявили, що при додаванні в протеїнові коктейлі бетаїну м'язова маса збільшується на 6%. Томас Свенсон, що проводив це дослідження, вважає, що найімовірніше бетаїн сприяє синтезу креатину, який і дає подібний ефект. В ході дослідження було відібрано 16 добровольців-велосипедистів. Учасники експерименту двічі на день випивали протеїнові напої з д ... Читати далі »
Переглядів: 245 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

        На думку дослідників, навіть три кухлі пива чи три келихи вина на тиждень знижують активність мозку на 20%. Згідно з даними проведеного дослідження, для вирішення одних і тих же завдань, мозок людини, що п'є, працює з підвищеним навантаженням. В дослідженні, проведеному вченими з університету Сантьяго-де-Компостела в Іспанії, взяли участь дві групи студентів.
        Одна група не вживала алкоголь, інша випивала раз на тиждень півтора літра. Протягом тижня учасники експерименту проходили тестування, під час яких їм доводилося реагувати на певні сигнали. Активність мозку, а також швидкість і точність реакцій ретельно вимірювалися. З'ясувалося, що студенти з обох груп справлялися з тестами однаково добре: швидкість і точність реакції у однієї та іншої групи не відрізнялися.
       Однак вимірюв ... Читати далі »
Переглядів: 284 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

        Шкірка яблук і томатів може стати ефективним фільтром для очищення води, забрудненої навіть важкими металами і пестицидами. Про це повідомляють учені з Національного університету Сінгапуру (НУС) в газеті Straits Times.
        Наприклад, шкірка від восьми томатів всього за годину здатна практично повністю очистити літр води від іонів важких металів, встановив автор дослідження Рамакрішна Маллампаті (Ramakrishna Mallampati). Тим часом, приблизно третина всіх томатів у світі споживається у вигляді переробленої продукції, що призводить до появи величезної кількості відходів, які тепер можуть бути застосовані з користю.
        У свою чергу, оброблена оксидами цирконію шкірка яблук здатна поглинати аніони фосфатів, хроматів, солей фосфорної та миш'якової кислот, показують результати дослідження, ... Читати далі »
Переглядів: 270 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

       Учені дізнались частоту, що видається вулканом при виверженні, повідомляється в дослідженні, опублікованому в науковому журналі Nature Geoscience.
       Повідомляється, що вони досліджували шум, який видавав вулкан Аляски Редаут при виверженні. З'ясувалося, що, почавшись з 1 герца, він досяг незвичайно високої частоти в 30 герц, яку людина почути не може.
       Причиною тому – коливання земної кори при ряду невеликих землетрусів, що відбулись незадовго до виверження. Зазвичай подібний високочастотний шум виникає через резонанс земної кори, який викликається тим, що магма виривається крізь вузькі тріщини у ній.

 за матеріалами: РИА "Новости"
Переглядів: 324 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

     За даними дослідження Прінстонського університету (США), період зачаття з січня по травень є найгіршим для народження здорової дитини.
     Серед дітей, зачаття яких відбувалося в травні, виявилось на 10% більше недоношених немовлят, ніж в інші місяці. Експерти вважають, що це відбувається тому, що мами, які зачали у травні, в третьому триместрі вагітності потрапляють в епідемію грипу. А грип є поширеним чинником передчасних пологів.
      Передчасні пологи можуть сприяти підвищенню ризику астми, інвалідності та інших проблем розвитку, причому виявлятися вони можуть на будь-якому етапі життя. Крім того, було виявлено, що діти, зачаті в літні місяці, важать на 8 грам більше, ніж зачаті в інший час року. Це украй мала цифра, проте і вона свідчить про особливості дітей, зачатих у теплу пору року.
Переглядів: 256 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

     За даними дослідження Прінстонського університету (США), період зачаття з січня по травень є найгіршим для народження здорової дитини.
     Серед дітей, зачаття яких відбувалося в травні, виявилось на 10% більше недоношених немовлят, ніж в інші місяці. Експерти вважають, що це відбувається тому, що мами, які зачали у травні, в третьому триместрі вагітності потрапляють в епідемію грипу. А грип є поширеним чинником передчасних пологів.
      Передчасні пологи можуть сприяти підвищенню ризику астми, інвалідності та інших проблем розвитку, причому виявлятися вони можуть на будь-якому етапі життя. Крім того, було виявлено, що діти, зачаті в літні місяці, важать на 8 грам більше, ніж зачаті в інший час року. Це украй мала цифра, проте і вона свідчить про особливості дітей, зачатих у теплу пору року.
Переглядів: 285 | Додав: Muhaulyk | Дата: 20 Липня 2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Якій музиці ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 14

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0