Дослідники вважають, що так звані здорові закуски, які сприяють відчуттю ситості, дозволяють людям зменшити об'єм порції при подальшій їжі. Таким чином, можна знизити загальний об'єм споживаних продуктів і тим самим зберегти або скинути вагу, а не набрати зайву. Такий висновок був озвучений на щорічній конференції Інституту харчових технологій у Чикаго (США). Зараз виробники продуктів харчування найбільше зацікавлені у створенні їжі, яка при малому об'ємі й відносно низькій калорійності насичуватиме людину, зменшуватиме відчуття голоду і виключатиме шкідливі "перекушування". Така потреба виникла невипадково: закуски між їжею нерідко стають однією з причин набору зайвої ваги. Солодкі батончики, бутерброди з соусами і сиром, газовані напої, чіпси – всі ці перекушування лише підсилюють апетит і змушують з'їдати все більше і більше. Так і розвивається ожиріння. Але дослідникам удалося встановити, що є й так звані здорові закуски – наприклад, арахіс, мигдаль або інші види горіхів і зернових. Вони не лише насичують, але і знижують об'єм порції подальшої їжі. Таким чином удається зберегти нормальну вагу або навіть скинути зайву.
за матеріалами: R&D.CNews
|