ВМРК

Понеділок, 06 Травня 2024, 23:43:52

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


       Як правило, людей закликають вживати менше солодкого, щоб уберегти їх від цукрового діабету другого типу. Проте вчені Наукового центру здоров'я Техаського університету (США) довели, що цукор небезпечний і з іншої причини: надлишок цукру збільшує ризик розвитку серцевої недостатності. 
       Головний винуватець проблем з серцем – продукт метаболізму глюкозо-6-фосфат. Цей елемент викликає напругу в роботі серця, що змінює структуру м'язових білків. Серце починає гірше перекачувати кров, а це вже призводить до розвитку серцевої недостатності. Отже, якщо людина зловживає солодкою їжею або їжею, що містить велику кількість крохмалю (наприклад, картопля), то вона сильно ризикує своїм здоров'ям. 
       Реакцію організму на надлишок глюкозо-6-фосфату випробували на тваринах, а також на тканинах серця людини. І всі тести показали один і той же результат – надлишок цукру і крохмалю небезпечний для серця. Особлив ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Червня 2013 | Коментарі (0)

      Згідно дослідженню учених з Центру біхевіоральної та превентивної медицини Госпіталю Міріам (Род-Айленд, США) дівчата-першокурсниці витрачають приблизно 12 годин на день на різні форми діяльності: обмін текстовими повідомленнями, спілкування в соціальних мережах та інтернет-співтовариствах і прослухування музики, і в цілому це негативно позначається на їх оцінках. 
      Учені вирішили дізнатись, як використання медіа в інтернеті впливає на молодих людей у період, коли вони починають жити незалежно від батьків і не піддаються їх постійному контролю, повідомляє www.edu54.ru. 
      Фахівці провели опитування 483 студенток першого курсу на початку навчального року. Дівчата повинні були відповідати на питання про те, як вони протягом тижня використовували ті або інші з 11 запропонованих форм медіа-активності: телебачення, кіно, музика, "сидіння в інтернеті", соціальні мережі, розмови по мобільному телефону, текстові повідо ... Читати далі »
Переглядів: 307 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Червня 2013 | Коментарі (0)

       Про корисність читання офіційно заявили науковці з Університету Торонто (Канада). Вони з'ясували, ті, хто читає багато художньої літератури, мають ширший світогляд, гнучкіше мислення та не квапляться з висновками. 
       За словами професора Майї Джікік, яка очолила дослідження, навіть прочитане коротке оповіданнячко помагає людині легше переживати невпевненість та зменшує її потребу в "когнітивній замкненості". Іншими словами, в складній ситуації вона не прагне уникнути двозначності та якнайшвидше прийняти хоч якесь рішення, хай і ірраціональне. 
       Експериментатори поділили 100 добровольців на дві групи. Піддослідним із першої дали для читання ессе, зокрема Бернарда Шоу. Представникам другої групи запропонували короткий художній твір одного з відомих письменників. 
       Коли учасники дочитали, їх попросили взяти участь в опитуванні. Вони мали поставити "так" або ні" п ... Читати далі »
Переглядів: 275 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Червня 2013 | Коментарі (0)

      Планетології з'ясували, що 4 мільярди років тому атмосфера Марса містила велику кількість кисню, порівнянну з його часткою на юній Землі, проаналізувавши хімічний склад украй древніх порід в кратері Гусєва на Червоній планеті, і опублікували свої висновки в статті в журналі Nature. 
       "Породи в кратері містили більше кисню, ніж частки метеоритів, не дивлячись на їх однакове походження. Це здивувало нас, оскільки метеорити "молоді" – їм лише 180-1400 мільйонів років, а породи в кратері Гусєва, які вивчив Spirit, сформувалися 3,7 мільярда років тому. Видно, мінерали в нижніх шарах літосфери Марса зберігають в собі кисень, що увібрався в них тоді, коли вони контактували з атмосферою юної Червоної планети", – заявив Бернар Вуд (Bernard Wood) з Оксфордського університету (Велика Британія). 
        Вуд і його колеги виявили, що атмосфера і надра Марса містили в давнину досить велику частку кисню, вивчивши дані ... Читати далі »
Переглядів: 244 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Червня 2013 | Коментарі (0)

       Група мексиканських археологів виявила стародавнє місто майя Чактан (у перекладі означає "червоний камінь" або "великий камінь"). Залишки споруд були знайдені на південному сході Мексики в штаті Кампече. За словами дослідників, місто було центром досить великого регіону в 600-900 рр. н.е. Площа міста складала більше 22 гектарів. На його території розташовувалася велика кількість монументів, на деяких з яких збереглися написи. 
       Впродовж століть Чактан був прихований під рослинним покривом. Довгий час цей регіон був майже не досліджений, до цього часу ця територія була білою плямою на археологічній карті. Для того, щоб дістатися до загубленого міста, археологам довелося в буквальному розумінні прорубувати дорогу крізь густу рослинність. 
       Місто складалося з трьох комплексів. Західний займав площу 11 гектарів, два інших, південно-східний і північно-східний, мали спільну площу 11 гектарів.  ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Червня 2013 | Коментарі (0)

     Данські учені довели, що люди, які перенесли інфекційні захворювання, значно більше схильні до проблем з психічним здоров'ям надалі. 
     Масштабне дослідження фахівців з університету Орхуса (Данія) було засноване на медичних записах 356 тисяч данців, причому близько 90% з них страждали від депресії або біполярного розладу. 
      Аналіз даних показав, що особи, які страждають на аутоіммунні захворювання, на 45 відсотків більше схильні до розвитку депресії та інших станів. Крім того, ризик психічних захворювань виявився на 62 відсотки вище у тих, хто перехворів на серйозну інфекцію. 
     Поки лікарі точно не знають, як інфекції та аутоіммунні захворювання пов'язані з депресією на молекулярному рівні. "Нам відомо, що деякі симптоми, які ви отримуєте з інфекціями дуже схожі на ті, що розвиваються при депресії. Це може означати, що вони залишаються вже після того, як ви впоралися із зараженням", – р ... Читати далі »
Переглядів: 289 | Додав: Muhaulyk | Дата: 21 Червня 2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0