ВМРК

Вівторок, 07 Травня 2024, 06:52:47

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


20:30:15
Читання новин підвищує успішність у студентів
      Згідно дослідженню учених з Центру біхевіоральної та превентивної медицини Госпіталю Міріам (Род-Айленд, США) дівчата-першокурсниці витрачають приблизно 12 годин на день на різні форми діяльності: обмін текстовими повідомленнями, спілкування в соціальних мережах та інтернет-співтовариствах і прослухування музики, і в цілому це негативно позначається на їх оцінках. 
      Учені вирішили дізнатись, як використання медіа в інтернеті впливає на молодих людей у період, коли вони починають жити незалежно від батьків і не піддаються їх постійному контролю, повідомляє www.edu54.ru. 
      Фахівці провели опитування 483 студенток першого курсу на початку навчального року. Дівчата повинні були відповідати на питання про те, як вони протягом тижня використовували ті або інші з 11 запропонованих форм медіа-активності: телебачення, кіно, музика, "сидіння в інтернеті", соціальні мережі, розмови по мобільному телефону, текстові повідомлення, журнали, газети, книги (окрім навчальної літератури) і відеоігри. 
      Двічі на рік респонденти звітували про свої оцінки за осінній і весняний семестр, а також про проблеми з успішністю і академічні переваги. 
      Дані показують, що захопленість соціальними мережами, телевізор і кіно найбільш негативно впливають на успішність. На думку дослідників, отримані результати ілюструють центральну роль соціальних медіа в житті студентів коледжів, а також те, що ними користуються частіше в коледжі, ніж за його межами. 
     Керівник дослідження Дженніфер Л.Уелш вважає, що замість того, щоб боротися з цим і обмежувати студентів у використанні соціальних медіа, вчителі повинні спробувати інтегрувати їх в шкільне життя. 
     "Ми маємо таку популярність соціальних мереж і мобільних технологій, що педагоги нічого не можуть з цим зробити, – говорить Уелш. – Замість цього вони повинні спробувати використовувати соціальні медіа з користю для занять: з їх допомогою нагадувати студентам про їх завдання, ділитися необхідними ресурсами і створювати канал зв'язку з однокурсниками".

  за матеріалами: Освітній портал
Переглядів: 308 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Якій музиці ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 14

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0