ВМРК

Вівторок, 07 Травня 2024, 07:03:10

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


20:31:23
Надлишок цукру призводить до серцевої недостатності
       Як правило, людей закликають вживати менше солодкого, щоб уберегти їх від цукрового діабету другого типу. Проте вчені Наукового центру здоров'я Техаського університету (США) довели, що цукор небезпечний і з іншої причини: надлишок цукру збільшує ризик розвитку серцевої недостатності. 
       Головний винуватець проблем з серцем – продукт метаболізму глюкозо-6-фосфат. Цей елемент викликає напругу в роботі серця, що змінює структуру м'язових білків. Серце починає гірше перекачувати кров, а це вже призводить до розвитку серцевої недостатності. Отже, якщо людина зловживає солодкою їжею або їжею, що містить велику кількість крохмалю (наприклад, картопля), то вона сильно ризикує своїм здоров'ям. 
       Реакцію організму на надлишок глюкозо-6-фосфату випробували на тваринах, а також на тканинах серця людини. І всі тести показали один і той же результат – надлишок цукру і крохмалю небезпечний для серця. Особливо актуальна проблема для осіб з гіпертонією. Їх серце і так посилено працює, а цукор ще і ослабляє м'язи. Зараз, після відкриття залежності цукру і роботи серця, учені досліджують нові способи лікування серцевої недостатності. Вже встановлено, що такі ліки як рапамицин (імунодепресант) і метформін (ліки від діабету) порушують передачу глюкозо-6-фосфату і покращують роботу серця у тварин. Попереду – випробування на людях. 
       Небезпека серцевої недостатності у високій вірогідності летального результату. Так, вірогідність вижити протягом року після встановлення діагнозу є лише приблизно у половини пацієнтів. При цьому лікування хвороби – украй складне. Як правило, хворим дають сечогінні засоби, бета-блокатори – все, щоб знизити навантаження на серце, яке погано справляється зі своїми функціями. Проте, врятувати хворого вдається не завжди. Тому на перше місце виходить профілактика. Саме від нас залежить, наскільки довго пропрацює наше серце. Варто скоротити до необхідного мінімуму вживання солодких і крохмалистих продуктів, і шкідлива дія на серце істотно скоротиться.

                         

              за матеріалами: C-News

Переглядів: 314 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0