ВМРК

Неділя, 28 Квітня 2024, 00:09:41

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


Британські дослідники з Хертфордширського університету довели, що так званої жіночої інтуїції не існує і це всього лише міф. На думку вчених, і чоловіки, і жінки однаково володіють інтуїцією. Вчені під керівництвом Річарда Вайзмана провели експеримент за участю 15 тисяч випробовуваних. 80% жінок і 58% чоловіків заявили, що володіють хорошою інтуїцією. Всім добровольцям запропонували вивчити знімки усміхнених людей і встановити, хто з них щиро радів, а хто прикидався. Правильно відповіли однакова кількість жінок і чоловіків – 70%. Вчені також заявили, що сам термін "інтуїція" хибний, і його краще замінити на поняття "життєвий досвід". Саме від цього параметра залежить, наскільки люди здатні аналізувати ситуацію і робити правильні висновки. Хоча треба додати, що жінкам простіше погоджувати інтуїтивне й аналітичне мислення, оскільки у жінок більше розвинені зв'язки між двома півкулями головного мозку, а у чоловіків – внутрішні зв'язки кожної півкулі. за матеріалами: Informing.ru
Переглядів: 301 | Додав: Muhaulyk | Дата: 31 Січня 2014 | Коментарі (0)

Міжнародна група вчених прочитала частину геному штаму чумної палички, який був причиною так званої Юстиніанової чуми, епідемії, яка спалахнула в Європі у VI столітті нашої ери. Робота вчених опублікована в журналі The Lancet Infectious Diseases. Джерелом генетичного матеріалу стали два зуба, знайдені на середньовічному кладовищі міста Ашхейма в Баварії. Вуглецеве датування дозволило встановити, що зуби належать людям, які жили на початку – у середині VI століття, у той самий час, коли спалахнула чума в Константинополі (матеріал датований 504 і 533 роками, проте помилка методу становить близько 60-90 років). Порівняння прочитаних геномів з геномами інших відомих різновидів Yersinia pestis, в тому числі з тими, що були причиною Чорної смерті XIV століття, показало, що "юстиніанівський" штам досить різниться від них усіх. Судячи з усього, цей різновид бактерій зник або став настільки рідкісним, що не ідентифікується в сучасних природних резервуарах захворювання. У цьому сенсі штам Юст ... Читати далі »
Переглядів: 302 | Додав: Muhaulyk | Дата: 31 Січня 2014 | Коментарі (0)

Британські учені провели дослідження і довели, що ожиріння – заразна хвороба. Вони проаналізували 15 праць з 11 різних наукових видань. У результаті нового дослідження з'ясувалося, що раціон харчування людини залежить від того, з ким вона приймає їжу. Вплив друзів по застіллю може визначати і кількість з'їденого. Головний дослідник Ерік Робінсон з Університету Ліверпуля (Велика Британія) дійшов висновку, що ті, кому говорили про низькокалорійні уподобання інших людей, теж обирали такі продукти. Вчені стверджують, що вибір їжі безпосередньо пов'язаний з соціальними відносинами. Це працює, навіть коли люди самі не усвідомлюють цього або коли їдять на самоті. Національний дослідницький центр "Здорове харчування" пише, що, якщо ваші друзі обирають жирний фаст-фуд, то у вас зростають шанси захворіти на ожиріння. Адже за приємною бесідою люди часто копіюють шкідливі звички інших. Звідси з'являються передумови для переїдання, що потім стає причиною ожиріння та інших не менш серйозних хворо ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: Muhaulyk | Дата: 31 Січня 2014 | Коментарі (0)

У ДНК сучасної людини міститься до 20% генома неандертальця, повідомляється в статті американських вчених, опублікованій в науковому журналі Science. Вчені проаналізували розподіл генів неандертальців в ДНК людини і з'ясували, що вони допомогли нам пристосуватися до холодного клімату, але розподіл також впливати на схильність до деяких хвороб, йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature. "Тепер, коли можна оцінити ймовірність, з якою конкретний генетичний варіант був привнесений неандертальцями, ми можемо почати з'ясовувати, як успадкована від них ДНК впливає на нас", – пояснив Девід Рейч (David Reich) з Медичної школи Гарварду в Бостоні (США). Рейч і його колеги, у тому числі Сванте Паабо з Інституту еволюційної антропології в Лейпцігу (Німеччина), проаналізували генетичні варіанти у геномах 846 осіб неафриканского походження і 176 африканців і порівняли їх з розшифровкою генома неандертальця, вік якої становить 50 тисяч років і яку вчені зробили в минулому році. Виявилося, щ ... Читати далі »
Переглядів: 213 | Додав: Muhaulyk | Дата: 31 Січня 2014 | Коментарі (0)

Уповільнена швидкість реакції пов'язана з ризиком передчасної смерті, встановили британські та шотландські вчені, праця яких опублікована в журналі PLOS ONE. Вчені з Університетського коледжу Лондона та Університету Единбурга проаналізували дані понад 5 тисяч жителів США у віці від 20 до 59 років. Завдання, яке виконувалося в спеціальному екзаменаційному центрі, було простим – натиснути на кнопку в момент появи зображення на екрані комп'ютера. Наступні 15 років спеціально фіксувалися випадки смерті серед учасників експерименту. В цілому, за цей період померли 378 осіб (7,4%) від загального числа учасників, але ті, хто мав більш низьку швидкість реакції на тестах, вмирали на 25% частіше в порівнянні з тими, хто показав середній час. Цей взаємозв'язок зберігалася незалежно від причини смерті, а також після врахування таких факторів, як соціально-економічні умови, вік, стать і спосіб життя. "Час реакції, очевидно, пов'язаний з базовими аспектами роботи центральної нервової системи, а ш ... Читати далі »
Переглядів: 255 | Додав: Muhaulyk | Дата: 31 Січня 2014 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0