Вживання кави зменшує можливість розвитку цукрового діабету другого типу, перешкоджаючи виникненню в організмі резистентних до інсуліну клітин, вважають вчені США. Вже в минулому деякі популярні дослідження показували кореляцію між споживанням кави і кількісним зниженням випадків захворювання на діабет, але останні дані, опубліковані в Американському журналі клінічного харчування (The American Journal of Clinical Nutrition), показують, що навіть розчинна кава володіє всіма корисними властивостями для придушення можливого виникнення діабету. "Кава містить безліч біологічно активних сполук, вплив яких на людину ще не до кінця вивчено. Вчені вважають, що магній і антиоксиданти у каві можуть впливати на сприйняття глюкози нашим організмом. Підводячи підсумки багатьох досліджень, американські вчені розрахували, що одна чашка кави на день знижує ризик розвитку діабету на 7%", – пояснила доктор Ілзе Конраде, ендокринолог ризької Східної університетської клінічної лікарні. У звіті вчених заявлено, що сприятливий ефект у боротьбі з діабетом спостерігається і при вживанні кави без кофеїну. Автори висунули гіпотезу про те, що головну роль грає не кофеїн, а інші активні компоненти, що входять до складу кави, наприклад, хлорогенова кислота. Під час дослідження було проаналізовано вплив трьох видів кави з різним рівнем вмістом кофеїну і хлорогенової кислоти. З'ясувалося, що в незалежності від того, чи містила кофеїн кава, у всіх учасників дослідження було констатовано зменшення діабетичних симптомів.
за матеріалами: Delfi
|