ВМРК

Понеділок, 29 Квітня 2024, 23:21:59

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


07:53:51
"Тренажери для мозку" поліпшують пам'ять, але не підвищують інтелект
        "Тренажери для мозку" поліпшують здатність справлятися з обробкою інформації, незважаючи на відволікаючі фактори, однак не роблять людину розумнішою, йдеться в статті, опублікованій у журналі Psychologіcal Scіence.
         У мережі можна знайти безліч віртуальних "тренажерів для мозку", які обіцяють поліпшити розумові здібності й підвищити інтелект. Завдання цих тренажерів спрямовані на розвиток робочої пам'яті, що відповідає за здатність тримати інформацію в голові й при необхідності легко нею користуватись. Інтелектом учені вважають здатність розуміти відносини, виносити складні судження й вирішувати незнайомі завдання. Як правило, гарні показники роботи пам'яті відповідають високому інтелекту, але чи дійсно тренування пам'яті підвищує інтелект, дотепер не було відомо.
         Тайлер Харіссон (Tyler Harrіson) з Технологічного інституту Джорджії в Атланті (США) і його колега найняли 55 студентів, яких розділили на три групи. Одна група виконувала прості вербальні завдання, в яких слова або речення потрібно запам'ятовувати в тій послідовності, у якій вони пред'являлися. Друга група виконувала це ж завдання одночасно з іншими завданнями. Контрольна група виконувала завдання на візуальний пошук об'єктів. Студенти тренувалися протягом 20 днів, і складність вправ увесь час зростала.
         Перед початком експерименту й після нього студенти проходили серію тестів, за якими вчені визначали їхні успіхи в тренуваннях, параметри робочої пам'яті й показники інтелекту. Результати дослідження свідчать, що показники робочої пам'яті поліпшувалися тільки у тих студентів, які виконували вербальні завдання одночасно з іншими "відволікаючими" завданнями. Показники інтелекту не підвищилися в жодній із груп випробуваних.
         Таким чином, "тренування мозку" можуть бути корисні, тому що привчають справлятися з обробкою інформації в умовах багатозадачності, однак інтелектуальні здібності тренування не підвищують, відзначають дослідники.

 за матеріалами: РИА "Новости"
Переглядів: 245 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Якій музиці ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 14

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0