ВМРК

Вівторок, 17 Грудня 2024, 04:44:17

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


10:56:07
Риб'ячий жир допомагає мозку компенсувати вплив шкідливої їжі
Аналіз 185 досліджень, присвячених риб'ячому жиру, свідчить про те, що жир здатний мінімізувати негативні ефекти шкідливих продуктів, що чиняться на мозок людини. Група дослідників з Університету Ліверпуля (Велика Британія) взяла за основу те, що шкідливі продукти порушують нейрогенез – процес формування нових нервових клітин. Але раціон, багатий омегою-3 може впоратися з цим, стимулюючи зону мозку, яка контролює їєу, навчання і пам'ять. Виявилось, риб'ячий жир не впливає безпосередньо на нейрогенез. Зате він не дає цукру і жиру гальмувати систему контролю прийому їжі. Риб'ячий жир імітує ефект низькокалорійних дієт. Учені настійно рекомендують включити його до раціону, щоб поліпшити загальний стан здоров'я. "На вагу тіла впливають багато чинників, у тому числі, те, що ми їмо. Надмірне вживання цукру і насичених жирів загрожує не лише набором ваги, але порушеннями в метаболізмі і розумовій роботі. Ці зміни видно в структурі мозку. Зокрема, вони відбиваються на нейрогенезі. Таким чином, є зв'язок ожиріння та нейродегенеративних розладів", – коментує доктор Люсі Пікаванс з Університетського інституту старіння і хронічних захворювань. за матеріалами: MedDaily
Переглядів: 265 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Якій музиці ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 14

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0