10:56:07 Риб'ячий жир допомагає мозку компенсувати вплив шкідливої їжі |
Аналіз 185 досліджень, присвячених риб'ячому жиру, свідчить про те, що жир здатний мінімізувати негативні ефекти шкідливих продуктів, що чиняться на мозок людини. Група дослідників з Університету Ліверпуля (Велика Британія) взяла за основу те, що шкідливі продукти порушують нейрогенез – процес формування нових нервових клітин.
Але раціон, багатий омегою-3 може впоратися з цим, стимулюючи зону мозку, яка контролює їєу, навчання і пам'ять. Виявилось, риб'ячий жир не впливає безпосередньо на нейрогенез. Зате він не дає цукру і жиру гальмувати систему контролю прийому їжі. Риб'ячий жир імітує ефект низькокалорійних дієт. Учені настійно рекомендують включити його до раціону, щоб поліпшити загальний стан здоров'я.
"На вагу тіла впливають багато чинників, у тому числі, те, що ми їмо. Надмірне вживання цукру і насичених жирів загрожує не лише набором ваги, але порушеннями в метаболізмі і розумовій роботі. Ці зміни видно в структурі мозку. Зокрема, вони відбиваються на нейрогенезі. Таким чином, є зв'язок ожиріння та нейродегенеративних розладів", – коментує доктор Люсі Пікаванс з Університетського інституту старіння і хронічних захворювань.
за матеріалами: MedDaily
|
Переглядів: 265 |
Додав: Muhaulyk
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Меню сайту
Наше опитування
Статистика
Онлайн всього: 5 Гостей: 5 Користувачів: 0
|