ВМРК

Субота, 04 Травня 2024, 14:41:39

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


16:36:54
Комп'ютерна гра допомогла людям утричі поліпшити зір
         Вчені розробили комп'ютерну гру для PC і iPad, яка дозволяє людині помітно поліпшити свою реакцію і зір. Гра допомогла деяким гравцям в бейсбол потроїти гостроту зору, йдеться в статті, опублікованій в журналі Current Biology.
         "Мета нашої програми – натренувати мозок так, що він буде краще розпізнавати інформацію, що надходить з очей. Як правило, наш потенціал набагато вище, ніж типовий рівень "продуктивності". Коли ми йдемо в тренажерний зал і починаємо там працювати, ми покращуємо нашу фізичну форму, і те ж саме можна робити з нервовою системою. Вправляючись ментально, ми можемо покращувати роботу мозку", – заявив Аарон Зайтц з університету Каліфорнії (UCR) в Ріверсайді (США).
         Зайтц і його колеги поліпшили гостроту зору у гравців бейсбольної команди UCR за допомогою комп'ютерної гри. Вона виводила на екран складні візерунки, які повинні були обвести гравці. Ці візерунки не були випадковими – вони були намальовані з урахуванням того, як нейрони працюють у так званій "ранній" зоровій корі мозку, що відповідає за обробку інформації, яка надходить з очей.
         По мірі того, як гравці пристосовувалися до гри, вона поступово збільшувала складність пошуку і виділення візерунків, роблячи їх менш помітними. Це стимулювало мозок студентів і покращувало роботу зорової кори. Через два місяці таких "тренувань" вчені перевірили гостроту зору у добровольців і простежили за тим, як змінилася їхня гра на бейсбольному полі.
         Зір всіх підопічних Зайтца і його колег помітно покращився, а в деяких випадках частина з них навчилася читати найдрібніші літери на таблиці Снеллена на відстані, що перевищує норму утричі. Крім того, бейсболісти зазначили, що вони стали набагато краще виступати і на полі, що позначилось на поліпшені периферійного зору, відстежені польоту м'яча в повітрі і відсутності втоми очей. У своїй наступній роботі вчені планують перевірити цю гру на поліцейських і людях з ослабленим зором.

 за матеріалами: РИА "Новости"
Переглядів: 266 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0