19:40:59 Чай може бути небезпечним для здоров'я |
Трав'яний чай прийнято вважати цілющим, проте перевірка, проведена Інститутом з оцінки ризиків у Берліні (ФРН), виявила в такому чаї небезпечні для здоров'я пірролізидинові алкалоїди. У свідомості більшості людей трав'яний чай давно і міцно асоціюються з такими поняттями як "лікувальний", "цілющий", "оздоровчий". В інтернеті є багато рекомендацій щодо збирання трав і рецептів приготування чаю і настоїв від різних хвороб і недуг. Тим більшу тривогу викликало тепер застереження, з яким виступив Федеральний інститут з оцінки ризиків при Міністерстві захисту прав споживачів, продовольства і сільського господарства ФРН. Відомство повідомило, що провело перевірку більш ніж 220 видів наявного в широкому продажі трав'яного чаю і в багатьох з них виявило несподівано високий вміст пірролізидинових алкалоїдів. Йдеться про групу хімічних сполук рослинного походження, що володіють канцерогенними властивостями. Якщо ж мати на увазі, що цей берлінський інститут до цього часу не був помічений у дослідженнях, якими відомі британські вчені, то до його застереження слід поставитись вельми серйозно. Альфонсо Лампен (Alfonso Lampen), що очолює в берлінському відомстві відділ безпеки продуктів харчування, особливо підкреслює, що проведене дослідження трав'яного чаю не було репрезентативним, а тому відмовляється назвати ті сорти, в яких виявився найбільш високий вміст пірролізидинових алкалоїдів. Можна відзначити лише, що найменше канцерогенів виявилось у зеленому чаї і що розсипний чай у середньому безпечніший, ніж чай у пакетиках.
за матеріалами: Корреспондент.net
|
Переглядів: 281 |
Додав: Muhaulyk
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Меню сайту
Наше опитування
Статистика
Онлайн всього: 18 Гостей: 18 Користувачів: 0
|