ВМРК

Середа, 08 Травня 2024, 06:25:41

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


        Останні дослідження показали, що вакцинація проти одного штаму грипу підвищує ризик розвитку важкої інфекції, якщо організм зіткнеться зі схожим, але все ж таки іншим штамом. Дослідження опубліковане в журналі Science Translational Medicine. 
        Подібне явище відоме як посилене респіраторне захворювання, викликане вакцинацією. Цей висновок був зроблений після експерименту з поросятами, який провів Центр з контролю за захворюваннями у Ванкувері (Канада). Не факт, що в тілі людини вакцина спрацює так само, відзначає The Gazette.com. 
        Доктор Емі Вінсент разом з колегами використовувала вакцину з цілим убитим вірусом (для людей зазвичай застосовують вакцини з частинками убитого вірусу). Поросят прищепили вакциною проти вірусу H1N2, а потім піддали дії пандемічного вірусу H1N1. У результаті щеплені тварини важко захворіли. 
        Щось подібне спостерігалося в Канаді ... Читати далі »
Переглядів: 216 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

      Якщо жінка вживала алкоголь до своєї першої вагітності, то пізніше вона ризикує захворіти на рак грудей. Про це попереджають вчені. Вони вперше досліджували вплив алкоголю, що вживається в період з початку менструацій і до першої вагітності. 
       Згідно даним Медичної школи Вашингтонського університету (США), тканини жіночих грудей дуже чутливі до канцерогенів. Аналіз даних 91005 жінок 25-44 років показав: із загального числа відзначається 1609 випадків раку грудей і 970 випадків доброякісних захворювань молочної залози. 
       Чим довше був період до першої вагітності, тим вище ризик раку. Якщо ж йдеться про тих, хто не п'є спиртне, то жінки, що народили пізніше (пройшло 10 років і більш між першою менструацією і вагітністю), мали на 26% і 81% вище ризик раку грудей і доброякісних захворювань молочної залози відповідно, якщо порівнювати з жінками, що вперше народили у молодому віці. 
    ... Читати далі »
Переглядів: 224 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

      Не так давно експерти визначили вік, на який припадає найщасливіший період життя. Фахівці вважають, що рівень щастя досягає апогею після 50 років. 
      Закінчивши одне дослідження, учені тут же взялися за інше. Вони вирішили з'ясувати, який вік є найбільш критичним і небезпечним. 
      Фахівці в галузі охорони здоров'я і прикладної науки вивчали тисячі амбулаторних карт жителів США з історіями хвороб. Таким чином, перевірялися характеристики здоров'я у представників різних расових, статевих і вікових категорій. 
      У результаті виявилось, що вік, в якому вірогідність ускладнень, пов'язаних зі здоров'ям, припадає на 30 років у жінок, і на 40 – у чоловіків. За словами вчених, саме на цей відрізок часу припадають захворювання найважчими недугами і загальний занепад захисних сил організму.

 за матеріалами: Delfi (Украина)
Переглядів: 242 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

       Діти все більше часу проводять за комп'ютерами і перед телевізором. Як вважають британські вчені, це відбивається на стані їх здоров'я. Дослідження показало: половина семирічних дітей мають недостатній рівень фізичної активності. Притому, дівчатка набагато менш активні, ніж хлопчики. 
       Лише 51% всіх семирічних витрачають годину свого часу на фізичну активність щодня, як того вимагають лікарі. З цього числа 38% припадають на дівчаток, а 63% – на хлопчиків. 50% з цієї вікової групи щодня сидять в середньому мінімум по 6,4 години. 
        Окрім негативного ефекту сидячого способу життя, телевізори і комп'ютери підвищують рівень емоційного дистресу, тривожності і депресії у дітей. Ще у них знижується самооцінка, вони втрачають упевненість у собі. Загальні показники щастя у дітей шкільного віку знижуються. 
        За словами фахівців, благополуччя дітей можна змінити, прост ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

        Уранішня кава – не варіант для тих, хто хоче підбадьоритися на весь день вперед. На думку британських фахівців, пити каву найкраще в дві години дня. Саме до обіду зазвичай навалюється втома, знижується концентрація, тому кава стане в нагоді. 
        Як показали дослідження, кофеїн гальмує дію нейропередавача аденозина, який використовується в медицині як протизапальний агент. Одночасно з цим кофеїн активізує нейрони головного мозку. У результаті у людини покращується настрій, пам'ять, підвищується швидкість реакції і підкріплюються когнітивні функції мозку. 
        Вважається, кава може призвести до розвитку хвороб серця, раку та діабету другого типу. Але німецькі учені, що проводили незалежне дослідження, довели, що напій абсолютно безпечний. Статистика свідчить: до підвищеного ризику розвитку захворювань однаково схильні і кофемани, і ті, хто каву не п'є зовсім.

  за матеріалами: MedDail ... Читати далі »
Переглядів: 266 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

      Брак грошей знижує IQ, вважають учені з університету Британської Колумбії у Ванкувері (Канада), дослідження яких опубліковане в авторитетному науковому журналі Science. 
      На їх думку, це відбувається унаслідок того, що людина постійно думає про те, як вирішити певне завдання в умовах дефіциту коштів і частенько не справляється з цим. 
      Такого висновку вчені дійшли, провівши експеримент серед 400 осіб різного статку. За його підсумками, вони з'ясували, що відсутність грошей призводить до зниження IQ майже на 13 балів і за ефектом порівняне з тим, що відчуває людина, яка хронічно не висипається через безсоння.

  за матеріалами: Газета.Ru
Переглядів: 294 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

       Бразільські вчені виявили в сузір'ї Козерога точного двійника Сонця, повідомляється в статті, опублікованій в науковому журналі Astrophysical Journal Letters. 
       Зірка, яка за своїм хімічним складом більше за інших відомих двійників схожа на наше світило, старше за нього на 4 мільярди років. Зірка HIP 102152 – "старший близнюк" Сонця, її вік 8,2 мільярда років, тоді як Сонцю 4,6 мільярдів. Інша зірка, за якою також спостерігали астрономи, 18 Скорпіона – "молодший близнюк", її вік лише 2,9 мільярда років. 
       За результатами спостережень за небесним тілом в сузір'ї Козерога вчені визначили, що довкола нього можуть обертатися планети, подібні до Землі. 
       Для обох зірок характерний дефіцит ряду хімічних елементів, яких багато в речовині планет і метеоритів. Можливо, що така картина виникає при утворенні планетної системи, коли ці елементи затримуються в твердих пла ... Читати далі »
Переглядів: 297 | Додав: Muhaulyk | Дата: 03 Вересня 2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0