ВМРК

Субота, 04 Травня 2024, 14:31:05

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


16:51:22
Вчені досліджують храм, який вважається місцем народження Будди
          Археологи в ході розкопок на території храму Майя Деві в Лумбіні (Непал), що вважається місцем народження Будди, виявили раніше невідомі дерев'яні та цегляні споруди 6 століття до нашої ери – перші свідчення про життя засновника буддизму в цей період, повідомляє Національне географічне товариство США з посиланням на статтю, прийняту до друку в журналі Antiquity.
          Досі найраніші археологічні знахідки, пов'язані з життям Будди, датувалися 3 століттям до нашої ери, часом царювання імператора Ашоки – він сприяв поширенню буддизму. "Дуже мало відомо про життя Будди, за винятком (буддійських) текстів і усних переказів. Зараз ми вперше знайшли докази того, що буддійські споруди в Лумбіні були зведені у 6 столітті до нашої ери", – говорить співавтор дослідження Робін Конінг (Robin Coningham) з Даремського університету (Велика Британія), слова якого цитуються в повідомленні.
          Згідно буддійським джерелами, цариця Махамайя народила Будду в гаю Лумбіні, тримаючись за гілку садового дерева. Пізніше на цьому місці спорудили храм Майя Деві: він неодноразово перебудовувався, і не було ясно, як спочатку виглядала ця споруда. Тому будинок існуючого храму було вирішено демонтувати і на його місці провести археологічні розкопки. Так були виявлені руїни цегляної споруди, що належить приблизно до шести історичних періодів.
          Міжнародна група дослідників під керівництвом Конінгема ще на початку 2011 року вирішила уточнити "вік" цих будов. У ході розкопок вони знайшли раніше невідомі цегляні та дерев'яні споруди – радіовуглецевий аналіз і метод датування мінералів допоміг встановити, що вони належать до шостого століття до нашої ери.
          Крім того, на відкритому майданчику, що знаходиться в центрі стародавнього храму, були знайдені сліди прадавніх коренів дерева – за припущенням археологів, саме там могло рости знамените дерево, під яким народився Будда.

 за матеріалами: РИА "Новости"
Переглядів: 254 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0