ВМРК

Субота, 04 Травня 2024, 22:38:52

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


17:41:26
Вчені: діти багатіїв частіше страждають від психічних розладів
       Діти в американських сім'ях з річним доходом більше 150 тисяч доларів (близько 4,9 мільйона рублів) відчувають дуже сильний батьківський тиск, через що удвічі частіше за своїх менш багатих ровесників страждають від психоемоційних розладів, з'ясувала Сунья Лута (Suniya Luthar) з університету штату Арізона (США).
       Раніше було доведено, що діти, які виросли в бідних сім'ях, схильні до депресій, а також мають різні проблеми соціального та емоційного характеру: зокрема, у дитини виникають зміни в будові областей мозку, що відповідають за емоції. Однак у своєму дослідженні С.Лута показала, що і багатство загрожує дітям психічними розладами.
       "Освіта і гроші, може, і були захистом від стресу, який чинить шкідливий вплив на здоров'я, але зараз це вже не так. Щось змінилося: факти показують, що привілейовані молоді люди стали набагато більш уразливими, ніж попередні покоління", – пише С.Лута в статті, опублікованій в журналі Psychology Today.
        Дослідження, повні результати якого опубліковані в Journal of Development and Psychopathology, автор статті почала проводити в середині 1990-х років: вона порівнювала поведінку багатьох підлітків з підлітками з бідних районів. Виявилося, що перші набагато більше своїх ровесників приймають різні наркотики, включаючи сильнодіючі, а також частіше вживали алкоголь. Крім того, серед "золотої молоді" досить поширені крадіжки, тоді як діти з сімей з низьким достатком скоювали злочини іншого характеру, пов'язані в основному з самообороною. При цьому в середньому багаті підлітки страждають від депресій та інших психічних розладів вдвічі частіше, ніж бідні.
       Причиною такого феномену автор статті називає те, що багаті та успішні батьки покладають на своїх дітей занадто великі надії, як і викладачі у школах. Емоційний тиск чинять, за словами Лути, навіть друзі – відносини з ними носять "змагальний" характер.

 за матеріалами: РИА "Новости"
Переглядів: 249 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0