ВМРК

Субота, 04 Травня 2024, 13:51:51

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


10:31:08
У родоводі людини знайшли ще один вид
       Вчені проаналізували геном денисівської людини і неандертальця, отримавши найбільш повну на сьогоднішній день інформацію про ДНК цих двох видів. Нові дані свідчать про те, що обидва ці види передали частину своїх генів сучасним людям і при цьому денисівці підтримували зв'язки з якимось раніше невідомим видом Homo. Подробиці з посиланням на доповідь авторів дослідження на зустрічі Королівського товариства в Лондоні наводить Nature News.
       Автори нової роботи вказують, що геноми неандертальців і денисівців (латинської назви поки що не присвоєно) були вперше прочитані в 2010 і 2012 роках відповідно, проте інформація про нуклеотидні послідовності ДНК була неповна. Група вчених, що включає колектив з Гарвардської медичної школи на чолі з Девідом Рейхом і фахівців Інституту еволюційної антропології товариства Макса Планка на чолі зі Сванте Паабо отримала послідовність, яка порівнянна за якістю з результатами зчитання геному сучасних людей.
       Вчені стверджують, що нова інформація підтверджує факт схрещування неандертальців і кроманьйонців, неандертальців і денисівців, а також кроманьйонців і денисівців. Окремо підкреслюється те, що денисівці також підтримували контакти з якимось четвертим, раніше невідомим видом. Присутні на зустрічі експерти зійшлися в думці про те, що поки що сказати щось певне про нову популяцію не можна: достовірно можна говорити лише про її ареал (десь в Азії) і часовий період (вони жили за 30 тисяч років до наших днів).
       Кріс Стінгер, який не брав участь у роботі палеоантрополог з Лондонського музею природної історії, висунув припущення про те, що цей вид міг бути нащадками Homo heidelbergensis, що вийшли з Африки близько півмільйона років тому, проте, за словами самого вченого, це поки лише "найвищою мірою спекулятивне припущення".
       Докази схрещування між різними видами людей були отримані за допомогою молекулярно-біологічних методів в останні кілька років. Зокрема, в 2011 році сліди денисівських генів знайшли в геномі сучасних жителів Азії.

 за матеріалами: Lenta.ru
Переглядів: 260 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Яка Ваша країна?
Всього відповідей: 16

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0