ВМРК

Субота, 04 Травня 2024, 09:49:00

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


18:18:03
Науковці створили карту Землі після танення криги: зникнуть Лондон і Венеція
        Автори журналу National Geographic прорахували всі можливі наслідки глобального потепління. Вважаючи, що під дією високих температур весь лід, який сьогодні є на планеті, розтане, науковці створили інтерактивну карту, на якій наочно показали сценарії розвитку подій для кожного з континентів.
          У разі танення криги, за словами науковців, рівень моря на Землі підніметься приблизно на 65 метрів. В результаті середня температура на планеті зросте з 14 до 26 градусів.
          У Північній Америці у воду зануриться все Атлантичне узбережжя США, включаючи Флориду і узбережжя Мексиканської затоки. Під водою опиниться також велика частина Каліфорнії. У Латинській Америці затопить аргентинську столицю Буенос-Айрес, а також прибережні Уругвай і Парагвай.
          Африка значною мірою залишиться недоторканою, проте більша її частина стане населеною.
          В Єгипті в результаті підвищення рівня води в Середземному морі "заболоченими" стануть стародавні міста Олександрія та Каїр. Багато відомих пам'яток Європи також буде знищено. Зникнуть Лондон, Венеція. Під водою опиняться Нідерланди і велика частина Данії.
          В Азії вода затопить території, на яких проживає близько 600 мільйонів китайців. Змитими з лиця Землі виявляться Бангладеш і прибережні райони Індії.
         Що стосується Австралії, то там танення льодовиків призведе до утворення цілого моря прямо в центрі континенту. Крім того, затопить великі прибережні землі, на яких сьогодні проживає більш як 80% населення. Антарктида ж стане і геть невпізнанною.
         Екологи кажуть, що процес танення льодів залежить від низки факторів. Серед них – швидкість збільшення концентрації парникових газів в атмосфері та інші. Втім, National Geographic попереджає, що сильно лякатися поки що не варто. Процес танення криги відстежують фахівці з усього світу. За їхніми підрахунками, для того щоб весь лід на Землі розтанув, знадобиться близько п'яти тисячоліть.

 за матеріалами: Newsru.ua
Переглядів: 235 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Якій музиці ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 14

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0