ВМРК

Середа, 01 Травня 2024, 09:59:49

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


09:57:36
Науковці довели, що мізки чоловіків і жінок справді різняться
         Науковці з Пенсільванського університету (США) спільно з доктором Рагіном Верма довели, що мізки чоловіків і жінок таки різняться.
         Співробітники Пенсильванського дослідницького університету, розташованого у Філадельфії, спільно з доктором Рагіном Верма провели наймасштабніше в своєму роді дослідження за участю 949 молодих чоловіків і жінок.
         Під час експерименту фахівці використовували томограф з метою застосування технології візуалізації рівня дифузії в тканинах, щоб відобразити зв'язки між різними частинами мозку.
         У процесі дослідження науковці з'ясували, що зв'язки між лівою і правою півкулею у жінок набагато кращі. А ось у чоловіків більш інтенсивна діяльність відбувається в рамках окремих частин мозку, надто в мозочку, що відповідає за моторику і регуляцію рівноваги.
         Представники сильної статі також мають кращі зв'язки між передньою і задньою частинами півкуль, що дозволяє їм швидко сприймати інформацію, обробляти її та відразу виконувати складні завдання. Це означає, що чоловіки набагато успішніше навчаються плаванню і такому навику, як паркування автомобіля.
         Зате жінки набагато краще запам'ятовують обличчя, що ще раз підтверджує зв'язок між різними частинами мозку.
        Журналісти західних видань зазначили, що результати експерименту можна сміливо розглядати як доказ теорії психолога Джона Грея (John Gray), який написав бестселер "Чоловіки з Марса, жінки з Венери", в якому він порівнює чоловіків і жінок з представниками двох різних планет.
        "Звичайно, люди завжди будуть відрізнятися одне від одного, але якщо проаналізувати дані 1000 осіб, то можна побачити разючі відмінності між чоловіками і жінками на рівні мозку, – каже Рагін Верма. – Ми давали учасникам експерименту завдання на логічне та інтуїтивне мислення, і найкраще з ними впоралися жінки. Однак якщо було потрібно виконати миттєву дію, то лідерами ставали чоловіки.
        До того ж у них спостерігалася інтенсивна діяльність в мозочку, що пояснює, чому вони краще їздять на велосипеді, плавають і розшифровують карти. Тож належність до певної статі справді впливає на здатності людини".
        У своїй доповіді науковці підкреслили: різниця між статями виявляється тільки після статевого дозрівання.

 за матеріалами: FederalPost
Переглядів: 214 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0