ВМРК

Середа, 01 Травня 2024, 15:06:43

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід


21:20:27
Китайський чай небезпечний для нервової системи людини
        Чай прийнято вважати корисним напоєм. Однак останні дослідження Університету Альберти (Канада) свідчать про те, що багато видів чаю містять небезпечну концентрацію свинцю, яка може нашкодити вагітним і годуючим жінкам.
         Навіть мала кількість цього важкого металу небезпечна для нервової системи дитини, що розвивається. Як було встановлено, найнебезпечніший чай – з Китаю. Ймовірно, рослини вбирають в себе свинець разом з викидами з фабрик. До речі, фахівці особливо відзначають органічний чай, що заварюється 15 хвилин. У ньому багато свинцю. А ось чай з Індії або Шрі-Ланки можна пити сміливо.
         У цілому учені досліджували 30 популярних марок чаю. 73% зразків, які заварювались протягом 3 хвилин, і 83% зразків, які потрібно заварювати по 15 хвилин, мали концентрацію металу, що перевищує 5 мікрограмів. Це в межах норми, але, якщо жінка п'є по 3-4 чашки чаю на день, загроза реальна.
         Відомо: накопичення свинцю призводить до коми і навіть до смерті, в крайньому випадку. Частіше ж діагностується зниження IQ. А висока концентрація металу в крові майбутніх матерів пов'язується з гіпертонією, низькою масою тіла новонароджених, неврологічними проблемами і несподіваним перериванням вагітності.

 за матеріалами: MedDaily
Переглядів: 212 | Додав: Muhaulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0