Американські вчені підкреслили, що інтелект потрібно розвивати, але для цього необхідно правильно харчуватися. Найбільш корисним продуктом для мозку виявилася жирна риба. Вона містить величезну кількість кислоти омега- 3. Ця речовина провокує формування в мозку сірої речовини. Фахівці рекомендували вживати жирну рибу два рази на тиждень. Трохи менш корисними виявилися молочні продукти. Речовини, що входять до їх складу, відмінно засвоюються клітинами, сприяючи поліпшенню обміну речовин. Це позитивно впливає на інтелект людини. Такий ефект підтвердили численні експерименти. Бобові постачають організм вітаміном В і фолієвою кислотою. Вони не позначаються на показниках інтелекту, оскільки мають іншу функцію. Бобові сприяють поліпшенню пам'яті. Томати містять антиоксидант лікопін, що пригнічує негативний вплив, який чиниться на мозок вільними радикалами. При цьому термічна обробка лише збільшує вміст лікопіну в томатах. Речовина очищає організм і оновлює клітини.
за матеріалами: Комментарии
|